Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καρδίας: Ενας όμορφος χώρος με βιωματική διδασκαλία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καρδίας: Ενας όμορφος χώρος με βιωματική διδασκαλία


Ανακοίνωση για τις μεθόδους βιωματικής διδασκαλίας και απασχόλησης των παιδιών
 στον παιδικό Σταθμό "Γλυκές Μελωδίες" της Καρδίας, δημοσιεύτηκε από την Κοινότητα Καρδίας Δήμου Θέρμης. Στην ανακοίνωση ο Παιδικός σταθμός εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και καλεί τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο δυναμικό του για την έναρξη της νέας χρονιάς.

//Ανακοίνωση:

"Ο Παιδικός Σταθμός της Καρδίας «Γλυκές Μελωδίες» ο οποίος στεγάζεται στην Ευμένους & Καρδιανού 6, φιλοξενεί νήπια ηλικίας από δυόμιση μέχρι και τεσσάρων ετών.
To παιδοκεντρικό σύστημα μάθησης που ακολουθούμε, προάγει την ελευθερία και την δημιουργικότητα των παιδιών. Η διαδικασία της μάθησης γίνεται με βιωματικό τρόπο με τη μορφή παιχνιδιού, αυθόρμητα και αβίαστα.
Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι σε γωνιές με τρόπο, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες, όπως κουκλοθέατρο, δραματοποίηση, εικαστικά, μουσική κ.α. Μ αυτόν τον τρόπο τους δίνετε η δυνατότητα και να αναπτύξουν ικανότητες και χαρίσματα που μέχρι τότε ίσως ήταν ανεκμετάλλευτες.

Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και στον εξωτερικό χώρο, ώστε να έρθουν σε επαφή με την φύση, να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν και να αποκτήσουν δεξιότητες , χρήσιμες για την μετέπειτα ζωή τους.

Αυτονόητοι είναι οι κανόνες υγιεινής οι οποίοι διέπουν τη λειτουργία της δομής, η άριστη ποιότητα του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Το καθημερινό διαιτολόγιο της δομής επιμελείται η παιδίατρος η οποία συνεργάζεται με τον παιδικό και φυσικά υποστηρίζει την δομή με την επιστημονική της κατάρτηση.

Τέλος η λογοπεδικός η οποία επισκέπτεται δις το μήνα τη δομή βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση των παιδιών που παρουσιάζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου, στην ομιλία ή στην επικοινωνία.

Λίγο πριν την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, σας ευχόμαστε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι. Σας περιμένουμε τον Σεπτέμβρη με μια ανοιχτή αγκαλιά αγάπης για μια νέα και δημιουργική σχολική χρονιά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας.: 23920 66433"