Τα σημεία του σώματος που ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα σημεία του σώματος που ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό



Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουμε στον καλοκαιρινό, και όχι μόνο, ήλιο. Υπάρχουν όμως μερικά σημαντικά μέρη του σώματος που συχνά τα ξεχνάμε. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που εφαρμόσατε αντηλιακό στα αυτιά σας ή στα βλέφαρά σας;


Αυτιά
Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα αυτιά είναι το τρίτο πιο κοινό σημείο για καρκίνους του δέρματος, με περίπου το 7% των μελανωμάτων κεφαλής και λαιμού να βρίσκονται στα αυτιά, σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του αυτιού, συμπεριλαμβανομένου του κοχλιακού μπολ (μεσαίο τμήμα του αυτιού σας), μια περιοχή που είναι σχετικά προστατευμένη από τον ήλιο, λέει το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος. Γι’ αυτό μην παραλείπετε ποτέ να εφαρμόζετε το αντηλιακό και στα αυτιά σας, αλλά και να φοράτε καπέλα με φαρδύ γείσο και όχι τα απλά τζόκεϊ.


Χείλη
Ίσως ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τα ξηρά, σκασμένα χείλη, αλλά είστε πάντα προσεκτικοί για να τα προστατεύσετε από τον ήλιο; Τα χείλη σας είναι δεύτερα ανάμεσα στα πιο κρίσιμα σημεία του προσώπου όπου πρέπει να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας, καθώς οι ακτίνες του ήλιου τα «βλέπουν» 24/7, 365 ημέρες το χρόνο. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός βάλσαμου χειλιών με SPF 30 ή και παραπάνω, καθώς και ότι αυτό εφαρμόζεται κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια της συνεπούς έκθεσης στον ήλιο.


Βλέφαρα
Ο καλύτερος τρόπος προστασίας των βλεφάρων σας είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου. Αλλά εάν προσπαθείτε να αποφύγετε τις μαύρες γραμμές στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών που περιέχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF), ένα αντηλιακό στικ ή/ και ένα από τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου.


Το πάνω μέρος των ποδιών
Ένα παχύ στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος προστατεύει τα πέλματα των ποδιών μας από το υπεριώδες φως του ήλιου. Όμως, η άλλη πλευρά των ποδιών σας «βλέπει» τον ήλιο απευθείας όταν φοράτε σαγιονάρες και άλλα ανοιχτά παπούτσια. Κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη στις ακτίνες του ήλιου. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να την προστατεύετε από αυτόν εφαρμόζοντας και σε αυτό το σημείο σχολαστικά το αντηλιακό σας.