Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο: Πλωτό παλάτι για εκατομμυριούχους με ανέσεις επτάστερου ξενοδοχείου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο: Πλωτό παλάτι για εκατομμυριούχους με ανέσεις επτάστερου ξενοδοχείου



Ονομάζεται Somnio δηλαδή «ονειρεύομαι» στα λατινικά και πριν καν αρχίσει να πλέει στις θάλασσες του κόσμου, προκαλεί ίλιγγο με τα μεγέθη και την πολυτέλεια του. Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο «τόσο σε μήκος όσο και σε όγκο» θα σαλπάρει το 2024 και απευθύνεται σε «Κροίσους» που θα ειναι σε θέση να αγοράσουν ένα απο τα 39 διαμερίσματά του.

Ξεχάστε τα σούπερ γιότ που ξέρατε μέχρι σήμερα. Ένα νέο πλοίο με πολυτελείς κατοικίες βρίσκεται ήδη στα σκαριά και είναι τόσο μεγάλο που κάποιοι το χαρακτηρίζουν «γιοτ-κρουαζιερόπλοιο».



Το Somnio επινόησαν οι σουηδικές εταιρείες Winch Design και Tillberg Design και θα κατασκευαστεί από τον νορβηγικό κολοσσό πλοίων VARD με κόστος περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Μήκους 221 μέτρων, το γιγαντιαίο σκάφος θα διαθέτει 39 διαμερίσματα σε έξι ορόφους, όπως επίσης εστιατόρια, μπαρ και ένα «beach» κλαμπ.



H διαδικασία αγοράς διαμερίσματος γίνεται μόνο με πρόσκληση ή σύσταση, καθώς οι τιμές ξεκινούν από τα 11 εκατομμύρια δολάρια. Εκπρόσωπος του εγχειρήματος επιβεβαίωσε στο CNN Travel ότι ορισμένα έχουν ήδη «κλείσει»


Η ταυτότητα των ιδιοκτητών θα παραμείνει μυστική, αλλά όσοι κάνουν την αγορά θα επωφεληθούν με πλήρεις υπηρεσίες και διευκολύνσεις τόσο πάνω στο σκάφος όσο και για τις…χερσαίες ανάγκες τους.

Καθένα από τα 39 διαμερίσματα θα περιλαμβάνει «χαρακτηριστικά κατά παραγγελία» με βάση τις προτιμήσεις του αγοραστή.


Στις ανέσεις ωστόσο θα περιλαμβάνονται όπως έγινε γνωστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, καθώς και εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι φαγητού.

Οι σχεδιαστές του Somnio πιστεύουν ότι το γιότ θα προσφέρει στους «κατοίκους» του το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με ένα ξενοδοχείο «επτά αστέρων».

Με φόντο την πανδημία οι δημιουργοί του «πλωτού παλατιού», τονίζουν ότι οι ένοικοι θα έχουν πρόσβαση σε «ιατρική περίθαλψη παγκόσμιας κλάσης», ενώ οι επιβάτες πιθανότατα θα κρατηθούν «μακριά από πανδημίες και παγκόσμιους κινδύνους».




«Οι ιδιοκτήτες θα απολαμβάνουν έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο ζωής στη θάλασσα, με ένα επιλεγμένο πλήρωμα και ένα παγκόσμιο δρομολόγιο με προσεκτικά επιλεγμένους προορισμούς και εμπειρίες που ταιριάζουν σε ένα γιοτ της κλάσης του» λέει ο καπετάνιος Erik Bredhe, συνιδρυτής του Somnio.

Ενώ το σουπερ-γιοτ προορίζεται τελικά να γίνει τόπος διαμονής, οι σχεδιαστές λένε ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο το γιοτ «θα βοηθήσει τους επιστήμονες και τους θαλάσσιους εμπειρογνώμονες να πραγματοποιήσουν έρευνα για το περιβάλλον των ωκεανών».



Στις κοινόχρηστες παροχές τέλος που θα προσφέρει το πλοίο περιλαμβάνεται μία κάβα χωρητικότητας 10.000 φιαλών και μία αίθουσα γευσιγνωσίας στο σαλόνι του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, ο «Κόσμος» που είναι το προς το παρόν μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ με κατοικίες μήκους 195 μέτρων, αναμένεται να σαλπάρει ξανά αυτό το μήνα, αφού παρέμεινε αγκυροβολημένος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.