Διακοπές: Σε αυτά τα νησιά πας αν δεν έχεις αυτοκινήτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διακοπές: Σε αυτά τα νησιά πας αν δεν έχεις αυτοκινήτο




Τα μόνα νησιά που μπορείς μόνο να τα περπατήσεις.
Οι ελληνικές μας διακοπές καλά κρατούν και σιγά σιγά όλα παίρνουν φωτιά από τον καύσωνα. Η πόλη έχει αρχίσει να γίνεται αποπνικτική και τα αυτοκίνητα κάνουν τα πάντα χειρότερα σίγουρα. Όχι δεν θέλουμε άλλο πόλη θέλουμε ήρεμα νησιά με βαρκούλες και γαλάζια νερά.
Όλοι είμαστε έτοιμοι για εξορμήσεις και κανείς δεν θέλει να τη βγάζει μέσα στο αυτοκίνητο με τέτοια ζέστη. Εκεί έξω είναι πραγματικά κόλαση αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει μιας και υπάρχουν κάποιοι μικροί παράδεισοι που μπορούν να σου προσφέρουν καταφύγιο από τα αυτοκίνητα.



Είναι νησιά τόσο μικρά που μόνο τα πόδια σου φτάνουν για να τα γυρίσεις όλα σε πολύ λίγο χρόνο. Αν λοιπόν δεν έχεις αυτοκίνητο και καμία όρεξη για οδήγηση και φασαρίες τότε πρέπει να επισκεφτείς αυτά τα μέρη. Είναι ότι πρέπει για ηρεμία και ανάπαυση.





Κουφονήσια.... Πρόκειται για δύο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων. Βρίσκονται στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες (μαζί με τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά και την Κέρο). Το Κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο. Ενδείκνυται κυρίως για όσους επιθυμούν να κάνουν κάμπινγκ. Το Πάνω Κουφονήσι έχει μόνιμους κατοίκους, αρκετά καταλύματα και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν νακάνουν ανέμελες, ήρεμες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.




Όλες οι παραλίες στα Κουφονήσια έχουν εξωτερική ομορφιά, διάφανα και πεντακάθαρα νερά. Από τις καλύτερες παραλίες είναι το Πορί, η Ιταλίδα, ο Φανός και ο Φοίνικας. Δεν γίνεται όμως να πας στα Κουφονήσια και να μην επισκεφτείς το «Γάλα».



Ύδρα...Όταν σκέφτεσαι πως θες να πας διακοπές χωρίς αυτοκίνητο στο μυαλό σου σίγουρα θα έρθει η Ύδρα. Είναι από τα ελάχιστα νησιά όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τους ανεμόμυλους που βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο του λόφου του Αγίου Αθανασίου και να απολαύσεις τη μοναδική θέα.



Σπέτσες...Οι Σπέτσες φημίζονται για την ιστορία τους αλλά και για την κουλτούρα τους. Είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού που απέχει από τον Πειραιά μόλις 2 ώρες, ενδείκνυται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο και «παντρεύει» το πεύκο με τη θάλασσα δημιουργώντας απίστευτες εικόνες φυσικής ομορφιάς.




NewsBomb