Γεωργαντάς για διαχωρισμό στην εστίαση: Με ειδική εφαρμογή ο έλεγχος των πελατών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γεωργαντάς για διαχωρισμό στην εστίαση: Με ειδική εφαρμογή ο έλεγχος των πελατών



Στο διαχωρισμό που θα ισχύσει στα καταστήματα της Εστίασης, σε μεικτά και αμιγώς για εμβολιασμένους και πως θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.


Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, από σήμερα τίθεται σε πανευρωπαϊκή ισχύ, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, με το οποίο θα γίνεται ο έλεγχος στις πύλες εισόδου στα σύνορα, όπου θα ελέγχεται η αυθεντικότητα του. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και στα καταστήματα Εστίασης, μέσω μιας νέας εφαρμογής, λεπτομέρειες για την οποία θα γίνουν σύντομα.

Συμπλήρωσε δε πως οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να εφοδιαστούν με τίποτα για τον έλεγχο αυτό και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί δεν θα υπάρχει διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων, ανέφερε στο “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την “κάρτα ελευθερίας” και την πριμοδότηση των νέων 18-25 ετών με 150 ευρώ, αν εμβολιαστούν, είπε ότι και για την περίπτωση αυτή θα υπάρξει μια νέα εφαρμογή, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, γύρω στις 20 Ιουλίου.

Ερωτηθείς για την ανταπόκριση των νέων, είπε ότι το πρώτο διήμερο μετά την ανακοίνωση του μέτρο, κλείστηκαν περίπου 30-35 χιλιάδες ραντεβού. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρας μας βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα στους 27 της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού που έχουν κλειστεί για εμβολιασμό, όσο και στον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων.