Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι απλά μία τάση αλλά το μέλλον. Γιατί αποτελούν καλύτερη επιλογή από τα συμβατικά; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι απλά μία τάση αλλά το μέλλον. Γιατί αποτελούν καλύτερη επιλογή από τα συμβατικά;Γιατί αποτελούν καλύτερη επιλογή από τα συμβατικά;
Αν κάποτε ρωτούσες κάποιον ποιο είναι το αυτοκίνητο των ονείρων του, το πιο πιθανό είναι ότι θα απαντούσε Ferrari, Lamborghini, Porsche και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Αν πλέον, κάνουμε την ίδια ερώτηση είναι πολύ πιθανό, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων να απαντήσουν το Tesla. 

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυτοκίνησης μέσα από τη δημιουργία του πρώτου στην ιστορία πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Έκτοτε, η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να λανσάρει στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά αμάξια με πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών.

Και αν η Tesla έκανε την αρχή, τα βήματα της ακολούθησαν πολλές εταιρείες του κλάδου προσφέροντας και οι ίδιες ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων τους. Η αύξηση των πωλήσεων και της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποδεικνύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρόκειται για μία τάση της εποχής αλλά για το μέλλον της αυτοκίνησης. Σε αυτό βοηθάει σαφώς μία σειρά πλεονεκτημάτων που προσφέρουν έναντι των παραδοσιακών βενζινοκίνητων τα οποία και προβλέπεται να αντικαταστήσουν πλήρως στο κοντινό μέλλον.
Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ο κύριος λόγος για τον οποίο θα αποτελούν τη μόνη επιλογή της αγοράς στο μέλλον, είναι ότι αποτελούν την πλέον οικολογική λύση στον τομέα της αυτοκίνησης. Συνεχώς ακούμε για την περιβαλλοντική μόλυνση του πλανήτη μας και ότι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. 

Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου και συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι ρύποι των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα καθώς χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες αντί των μηχανών εσωτερικής καύσης. Επομένως, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου και να μειώσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο.


Οι «πράσινες» ιδιότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν έναντι των συμβατικών οχημάτων. Από τη στιγμή που δεν κάνουν καύση πετρελαίου και βενζίνης, αλλά χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό ως πηγή ενέργειας, εξοικονομούν περισσότερα χρήματα για τον ιδιοκτήτη τους. Είναι γεγονός ότι αν και το αρχικό κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να κοστίζει περισσότερο, ωστόσο σε βάθος χρόνου ο οδηγός του, βάζει περισσότερα χρήματα στην τσέπη, αφού το κόστος καυσίμων και συντήρησής είναι πολύ μικρότερο.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν μια πιο άνετη και χαλαρή εμπειρία οδήγησης. Έχουν γενικά χαμηλότερο κέντρο βάρους το οποίο προσφέρει καλύτερο χειρισμό, άνεση και απόκριση. Ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέχει ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση για μια ήσυχη διαδρομή. Ενώ, μπορεί να το φορτίζει κανείς στο ίδιο του το σπίτι, εφόσον έχει τον απαραίτητοι εξοπλισμό.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, πολλές κυβερνήσεις θέτουν στόχους για να σταματήσουν τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Οπότε, σε μερικά χρόνια τα μόνα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα είναι τα ηλεκτρικά.Αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες του Έλληνα οδηγού, η MINETTA προσαρμόζει την ασφάλιση στα νέα δεδομένα. Η εταιρεία για ακόμη μια φορά καινοτομεί, προσφέροντας τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα ασφάλισης επιβατικών Ι.Χ. οχημάτων και taxi (αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών) ΜΙΝΕΤΤΑ electrify.

Πέραν των πληρέστατων καλύψεων που περιλαμβάνονται σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας, προσφέρονται επιπροσθέτως και αρκετές καλύψεις που αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, ο ασφαλισμένος απολαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες παροχές που ισχύουν για όλα τα προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους – συνεργαζόμενους με την ΜΙΝΕΤΤΑ – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ή στο minetta.gr/el/static/electrify.


Δεν υπάρχουν σχόλια