Κατοικίδια: Έτσι πρέπει να τα φροντίζουμε στον καύσωνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κατοικίδια: Έτσι πρέπει να τα φροντίζουμε στον καύσωνα



Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουμε πόρους, τα κατοικίδια για να δροσιστούν λαχανιάζουν. Για αυτό το λόγο όταν το κατοικίδιο μας μπαίνει στο αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις θερμοκρασίες να έχουν φθάσει στα ύψη είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και τα κατοικίδια μας, οι οποίοι εν μέσω τόσο υψηλών θερμοκρασιών διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο ούτε για 5 λεπτά

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουμε πόρους, τα ζώα συντροφιάς για να δροσιστούν λαχανιάζουν. Για αυτό το λόγο όταν το κατοικίδιο μας μπαίνει στο αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

Δεν τα αφήνουμε πότε μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και εάν η απουσία μας δεν θα διαρκέσει πάνω από 5 λεπτά. Μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο το κατοικίδιο μας μπορεί να πεθάνει από θερμοπληξία.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ακόμα και όταν η θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον είναι 25 βαθμοί Κελσίου σε ελάχιστο χρόνο η θερμοκρασία εντός του αυτοκινήτου μπορεί να αγγίξει τους 45 βαθμούς κελσίου.

Συμπτώματα θερμοπληξίας:
  1. Βαρύ λαχάνιασμα
  2. Άφθονο σάλιο
  3. Ταχυπαλμία
  4. Ερυθρά ούλα ή γλώσσα
  5. Λήθαργος
  6. Έλλειψη συντονισμού
  7. Εμετός

Τι κάνουμε στην καθημερινή βόλτα με το κατοικίδιο μας;

Εάν βγάζετε το κατοικίδιο ζώο σας για απογευματινό τρέξιμο ή βόλτα στο πάρκο, μην ξεχάσετε να κάνετε συχνά διαλείμματα στη σκιά και να διατηρήσετε το κατοικίδιο ζώο σας ενυδατωμένο. Πολλοί ειδικοί συνιστούν να έχετε μαζί σας σακίδια-ψυγεία, ειδικα εάν έχετε σκοπό να κάνετε μεγάλη βόλτα.

Παράλληλα, υπάρχουν και τα γιλέκα ψύξης που τοποθετούνται στο σώμα του κατοικίδιου μας και τα οποία το διατηρούν δροσερό σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, θέλει προσοχή να μην ξεχνάτε να ελέγχεται το γιλέκο ότι είναι ακόμη δροσερό. Αν δεν είναι θα χρειαστεί να το ξανά τροφοδοτήσετε με δροσερό νερό.

Πρώτες βοήθειες
  • Βρέξτε το σώμα με άφθονο νερό –όχι παγωμένο ειδάλλως θα πάθει σοκ.
  • Βάλτε το ζώο ήρεμα μέσα στο μπάνιο και βρέξτε το
  • Βάλτε σε ψεκαστήρα δροσερό νερό και ψεκάστε το κοντά σε ανεμιστήρα
  • Δώστε μικρές ποσότητες δροσερού νερού (όχι παγωμένου).


vita