Ολυμπιακοί αγώνες: «Χρυσός» ο Στέφανος Ντούσκος στην Κωπηλασία - 6η η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολυμπιακοί αγώνες: «Χρυσός» ο Στέφανος Ντούσκος στην Κωπηλασία - 6η η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή


Ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος είχε περάσει στον τελικό με την καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά, έκανε μια καταπληκτική κούρσα και με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μπορτς και ο Νίλσεν ήταν οι δύο αθλητές που έφυγαν καλύτερα στα πρώτα 500μ. με τον Στέφανο Ντούσκο να περνά τέταρτος, αλλά κοντά στους δύο προπορευόμενους.

Από εκεί και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε στροφές και ήταν εντυπωσιακός! Κρατώντας απίστευτα σταθερό ρυθμό δεν άφησε κανένα περιθώριο σε αθλητές όπως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σβέρι Νίλσεν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η τελική κατάταξη

1. Σ. Ντούσκος Ελλάδα 6:40.45
2. Χ. Μπορτς Νορβηγία 6:41.66
3. Ντ. Μάρτιν Κροατία 6:42.58
4. Σ. Σ. Νίλσεν Δανία 6:42.73
5. Αλ. Βιαζόβκιν ΡΟΕ 6:49.09
6. Μ. Γκρισκόνις Λιθουανία 5:10.88

Δείτε τις δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη:
Στην 6η θέση η Άννα Κορακάκη στα 25 μέτρα της σκοποβολής


Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Άννα Κορακάκη, αφού έμεινε στην 6η θέση στο αεροβόλο πιστόλι των 25 μέτρων.

Η κορυφαία Ελληνίδα σκοπεύτρια πήρε 18 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματός της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, όπως έκανε στους Αγώνες του Ρίο. Όπως και στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, η Κορακάκη ξεκίνησε αγχωμένα τον αγώνα της και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της, με την τρίτη σειρά βολών να την φέρνει μέχρι την 4η θέση.

Ακολούθησε όμως μία κακή σειρά βολών, με αποτέλεσμα να μείνει στην 6η θέση του αγωνίσματος, όπως και τον προηγούμενο αγώνα της στο Τόκιο. H δις Ολυμπιονίκης της Ελλάδας πάντως, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση πήρε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα από τη Ρωσία, με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ η Κιμ από την Ιαπωνία κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο και η Σιάο από την Κίνα το χάλκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια