Πως να απαλλαγείτε από σαύρες και σαμιαμίδια - Υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι που θα βοηθήσουν να απομακρύνετε τους ενοχλητικούς «επισκέπτες». - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πως να απαλλαγείτε από σαύρες και σαμιαμίδια - Υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι που θα βοηθήσουν να απομακρύνετε τους ενοχλητικούς «επισκέπτες».


Οι σαύρες είναι από τα πιο πολυπληθή ζώα στον πλανήτη, καθώς αριθμούν πάνω από 200.000.000 σε πληθυσμό και 5.000 σε διαφορετικά είδη.
Πρόκειται για ένα ζώο που δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τις επιλέγουν και ως κατοικίδιο. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν θα είναι χαρούμενοι εάν το σπίτι τους εμφανιστεί μια σαύρα.

Για να απαλλαγείτε από τους επισκέπτες αυτού του είδους, υπάρχουν απλοί -αλλά και αποτελεσματικοί- τρόποι.


Σκόρδο

Οι σαύρες μισούν την μυρωδιά του σκόρδου, οπότε μπορείτε να βάλετε σκόρδα στις πόρτες και τα παράθυρα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από χυμό σκόρδου και νερό και να το χρησιμοποιείτε σαν σπρέι.


Σπρέι πιπεριού

Αντί για σκόρδο, χρησιμοποιήστε δύο κουταλάκια του γλυκού πιπέρι τριμμένο. Βάλτε και σκόνη τσίλι αν θέλετε. Ανακατέψτε με νερό και ψεκάστε τις γωνίες, τα κουφώματα και όπου αλλού δείτε σαύρες.


Φτερά παγωνιού

Είναι ασυνήθιστο και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση αλλά οι σαύρες φοβούνται πολύ αυτά τα φτερά. Μπορείτε να τα αγοράσετε στο διαδίκτυο.


Τσόφλια αβγού

Η μυρωδιά των αβγών διώχνουν τις σαύρες γιατί νομίζουν πως υπάρχει κάποιο άλλο πλάσμα στο σπίτι.


Κρύο νερό

Ρίξτε κρύο νερό σε μία σαύρα και θα ακινητοποιηθεί.