Με 37.500 εμβολιασμούς ως τις 5/7 και πάνω από 370 εμβόλια την ημέρα, λίγο δύσκολο να βρίσκεται η Θέρμη ανάμεσα στους 82 με "χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με 37.500 εμβολιασμούς ως τις 5/7 και πάνω από 370 εμβόλια την ημέρα, λίγο δύσκολο να βρίσκεται η Θέρμη ανάμεσα στους 82 με "χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη"

 

Την έντονη δυσφορία του Δήμου, την απογοήτευση στο προσωπικό του Κέντου Υγείας Θέρμης αλλά -κυρίως- ερωτήματα στη τοπική κοινωνία προκάλεσε η χθεσινή δημοσίευση που ήθελε τη Θέρμη ανάμεσα σε 82 δήμους της χώρας με "χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη".

Επίσημα στοιχεία από την 4η ΥΠΕ δείχνουν ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021 εμβολιάστηκαν επισήμως 37.500 κάτοικοι, από τους συνολικά 53.000 του δήμου. Αυτό από μόνο του συνεπάγεται 70%  και όχι… κάτω από 25%  εμβολιαστική κάλυψη.

Ομως δεν είναι μόνο οι αριθμοί που κάνουν τη διαφορά:
Εδώ και καιρό, τόσο το Κέντρο Υγείας Θέρμης όσο και ο Δήμος έλαβαν έγκαιρα μέτρα προστασίας και ανέπτυξαν διαδικασίες πρόληψης και περίθαλψης, ενώ σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσαν πρότυπα για άλλους δήμους και Κέντρα Υγείας για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Θυμίζουμε ότι η THERMISnews.gr από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ατόπημα την λανθασμένης αναφοράς, έγραψε σχετικά: 

Πάντως -τουλάχιστον όσον αφορά στον Δήμο Θέρμης- θα πρέπει να κρατούμε επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα της συμπερίληψής του στους 82 της σχετικής αναφοράς, μιας και το Κέντρο Υγείας Θέρμης από την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου παρείχε χωρίς διακοπή τις Υπηρεσίες του σε χιλιάδες δημότες και κατοίκους. 
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της THERMISnews.gr οι καθημερινοί εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τους 370(!) ενώ ήταν από τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας με μηδενικές αδιάθετες δόσεις λόγω της επαγγελματικής και άψογης οργάνωσης του συστήματος εμβολιασμού το οποίο προσαρμόστηκε από τη πρώτη στιγμή στις ανάγκες τους ΚΥΘ.

Η αντίδραση του Δήμου:

Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Θέρμης φαίνεται όχι απλά δυσαρεστημένος αλλά εξαγριωμένος με την έμμεση υποβάθμιση του έργου του Δήμου και του ΚΥΘ και αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες της THERMISnews.gr κάνουν λόγο για "μηνύσεις" αν δε γίνει αποκατάσταση της πραγματικότητας....



δείτε ακόμη: