Σας έκλεψαν το smartphone; Δείτε τι πρέπει να κάνετε άμεσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σας έκλεψαν το smartphone; Δείτε τι πρέπει να κάνετε άμεσαΤα smartphone έχουν μπει τόσο καταλυτικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως αποτελούν προέκταση του χεριού μας. Μαζί τους έχουν φέρει αναπόφευκτα και τον… εφιάλτη της σύγχρονης εποχής, τον κίνδυνο απώλειάς τους.

Ευτυχώς όμως η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και σε αυτό τον τομέα και οι ειδικοί έχουν επινοήσει διάφορα μέτρα τα οποία μπορούμε να λάβουμε για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως το αγαπημένο σας smartphone έκανε φτερά:

1. Ασφαλίστε το κινητό: κλειδώστε την οθόνη με κωδικό, δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμα και αναγνώριση προσώπου. Αν έχετε τη δυνατότητα, κλειδώστε ακόμα και το «φόρτωμα» του λειτουργικού όταν ανοίγετε το τηλέφωνο.

2. Ενεργοποιήστε την εφαρμογή ανεύρεσης: στο Android η Google έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία «Find My Device» την οποία θα βρείτε στις ρυθμίσεις, στην Ασφάλεια, και που πρέπει να ενεργοποιήσετε, μαζί με την Τοποθεσία.

3. Ενεργοποιήστε το εκ του μακρόθεν κλείδωμα:
αν σας κλέψουν το κινητό, μπαίνετε άμεσα στο site android.com/find, δίνετε τον λογαριασμό σας στο Gmail και η εφαρμογή αρχίζει να ψάχνει τη συσκευή σας και αν τη βρει μπορείτε να την κλειδώσετε ή και να διαγράψετε τα πάντα.

4. Μην αναζητήσετε τους κλέφτες: αν εντοπίσετε το κινητό σας, μην επιχειρήσετε να το ψάξετε μόνοι σας, αλλά ενημερώστε την αστυνομία.Δεν υπάρχουν σχόλια