Αρση lockdown: Ποια σενάρια εξετάζονται για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αρση lockdown: Ποια σενάρια εξετάζονται για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Επέκταση στο ωράριο κυκλοφορίας
και μουσική στην εστίαση είναι τα δύο θέματα που απασχολούν κυβέρνηση και ειδικούς για την άρση του lockdown.

Με δεδομένο το άνοιγμα του τουρισμού - παρά το μπλόκο της Βρετανίας στα ελληνικά νησιά - η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική είναι δύο θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής αλλά και τα δύο αυτά ζητήματα πηγαίνουν για την επόμενη βδομάδα, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η κυβέρνηση εξετάζει την περαιτέρω χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά το μέτρο θα διατηρηθεί ως έχει μέχρι τις 15 Ιουνίου. 

Στην κυβέρνηση υπάρχουν προς το παρόν δύο σκέψεις, δηλαδή να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30.
Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς τα τέλη του Ιουνίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απάντηση Πελώνη για αλλαγή στο μέτρο

Στην ενημέρωση που έκανε η Αριστοτελία Πελώνη προς τους πολιτικούς συντάκτες, ρωτήθηκε για την απαγόρευση κυκλοφορίας και αν το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ. «Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει».

Μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τόνισε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».
Συνεδριάζει η Επιτροπή

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία και να χαρτογραφήσει τα επόμενα βήματα με νέα άρση μέτρων. Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, ζήτημα είναι τι θα γίνει και με τη μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα έγινε έξαλλος, καλώντας «να σταματήσει η λογική του παραλόγου».

Όμως, στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά απάντησε με εξώδικο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με την πίεση για επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά να αυξάνεται.

Την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα. Ετσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μουσική σίγουρα δεν θα υπάρχει στα μαγαζιά ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο και η επέκταση στο ωράριο κυκλοφορίας θα συζητηθεί ξανά την επόμενη βδομάδα.

 Reader.gr