Το μεγάλο σκάνδαλο του facebook - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μεγάλο σκάνδαλο του facebook
Υπάλληλος του τεχνολογικού κολοσσού αποκάλυψε λογοκριτικές πρακτικές σχετικές με τον εμβολιασμό και τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Ο Morgan Kahmann εργαζόταν μέχρι πρότινος στο facebook. Εμφανίστηκε με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο εναλλακτικό, ενημερωτικό δίκτυο Project Veritas, το οποίο αρέσκεται να ξεμπροστιάζει αντιδεοντολογικές πρακτικές ενημερωτικών και διαδικτυακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και στον κόσμο και αποκάλυψε* τις λογοκριτικές πρακτικές της επιχείρησής του.

Ο Kahmann εξήγησε στο κοινό που παρακολούθησε τις αποκαλύψεις του ότι έχει δημιουργηθεί από το facebook ειδικός αλγόριθμος, ο οποίος… βαθμολογεί σχόλια χρηστών σχετικά με τη «διστακτικότητα εμβολιασμού» την οποία προωθούν. 

Συγκεκριμένα, είπε: «Το facebook χρησιμοποιεί ταξινομητές στους αλγορίθμους του για να καθορίσει συγκεκριμένο περιεχόμενο. […] Το αποκαλούν “εμβολιαστική διστακτικότητα”. Και χωρίς τη γνώση του χρήστη αποδίδουν μια βαθμολογία σε σχόλια που ονομάζεται “Σκορ εμβολιαστικής διστακτικότητας”. Και στη συνέχεια, με βάση αυτό το σκορ, τα σχόλια θα υποβαθμιστούν ή θα το αφήσουν στη θέση του, ανάλογα με το περιεχόμενό του».

Στη συνέντευξη που έδωσε στον James O’Keefe, ιδρυτή του Project Veritas, ο Kahmann αποκάλυψε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας διεξήγαγε μια «δοκιμή» αυτού του αλγορίθμου. Η δοκιμή έγινε στο 1,5% των 3,8 δισεκατομμυρίων χρηστών της και αυτό που απασχόλησε το facebook ήταν τα σχόλια στις «έγκυρες σελίδες υγείας».

Οι βαθμολογίες των επίμαχων σχολίων χωρίζονται σε δύο βαθμίδες, το ένα είναι το «Alarmism & Criticism – Κριτική και πρόκληση ανησυχίας» και το άλλο είναι το «Indirect Vaccine Discouragement – Έμμεση αποθάρρυνση εμβολιασμού». Αυτό περιλαμβάνει τη διάδοση της ιδέας της άρνησης εμβολιασμού, καθώς και την παράθεση «συγκλονιστικών ιστοριών», που μπορεί να αποτρέψουν άλλους από τη λήψη του εμβολίου. Την τελική απόφαση για την τύχη των επίμαχων σχολίων μπορεί να την αναλάβει είτε ο αλγόριθμος είτε ανθρώπινοι χρήστες.

Ο Morgan Kahmann συνόδευσε όσα είπε με την αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων του facebook. Η συνέντευξη προκάλεσε παγκόσμιο σάλο. Το facebook εντόπισε την πηγή της διαρροής και έθεσε τον Morgan Kahmann σε διαθεσιμότητα. Τελικά, μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε άποψη επιθυμούμε, αρκεί να συμφωνεί με την επίσημη…

newsbreakΔεν υπάρχουν σχόλια