Υπόθεση Παγκρατίδη by "Thessaloniki Walking Tours" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υπόθεση Παγκρατίδη by "Thessaloniki Walking Tours"



Την Τρίτη 6 Ιουλίου
Η συγκλονιστική ιστορία παρουσιάζεται μέσα από μια καθηλωτική αφήγηση, με καινοτόμες ξεναγικές πρακτικές επιχειρώντας μια προσέγγιση σε ένα άλυτο μυστήριο. 

Μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στην ιστορία και τον θρύλο. 
Μια υπόθεση που στοίχειωσε όλους εκείνους που ασχολήθηκαν μαζί της αλλά και επηρέασε τη ζωή της πόλης όπως καμιά άλλη στο παρελθόν. 

Μέχρι σήμερα αφήνει μια δύσκολη συζήτηση σε εκκρεμότητα. Ήταν πράγματι ο Αρίστος Παγκρατίδης ο «Δράκος του Σειχ Σου», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό των εφημερίδων της εποχής; Ποιος ήταν ο Άριστος Παγκρατίδης; 

Ποια ήταν τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε με την εσχάτη των ποινών; Πώς στάθηκε απέναντι σε όλα αυτά η πόλη, ο τύπος, τι έφεραν στο φως οι έρευνες; πώς γεννήθηκαν οι αστικοί θρύλοι που σχετίζονται με την συνταρακτική αυτή υπόθεση;

Με μεγάλο σεβασμό στις αναμνήσεις των ζωντανών και στη μνήμη των νεκρών, με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, της Μαρίας Κατσιά, και σκηνοθεσία του Στάθη Μαυρόπουλου, εξετάζοντας από πολλές πλευρές τα γεγονότα, διαχωρίζοντας το θρύλο από την ιστορία, προσεγγίζουμε με ψυχραιμία και επιχειρούμε κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που ποτέ δεν έπαψαν να είναι πιεστικά και οδυνηρά.

Συντελεστές:
Ξενάγηση: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσιά

Σημείο συνάντησης: Γεντί Κουλέ
Ώρα: 7:30 μμ
Συμμετοχή: 18 ευρώ
Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com



























Η Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. 

Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.