ΟΑΕΔ: Αλλαγές στον χρόνο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στον χρόνο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας
Αλλαγές έρχονται στο χρόνο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι κάτοχοι της κάρτας ανεργίας η ανανέωση της κάρτας ανεργίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος της.

Η ανανέωση μέχρι τώρα γίνεται εντός διαστήματος πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν η μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος της κάρτας ανεργίας με τους έξης τρόπους:
  • Μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής.
  • Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με τη χρήση κωδικών πρόσβασης
Με την νέα απόφαση του κ. Πρωτοψάλτη που θα ισχύσει σε χρόνο που θα ορίσει ο Οργανισμός, η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται εντός διαστήματος 20 ημερολογιακών ημερών που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος της κάρτας, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως με τους ισχύοντες τρόπους μέχρι σήμερα

Ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα ενημερώσει τους ανέργους με emails ενώ το πρώτο διάστημα θα ισχύουν και τα δύο χρονικά διαστήματα ανανέωσης. Δηλαδή και το 20ημερο πριν τη λήξη της κάρτας ανεργίας και οι 5 ημέρες πριν και μετά τη λήξη της κάρτας.

Ωστόσο, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να μην δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης της κάρτας ανεργίας μετά την ημέρα λήξης του γιατί διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα για τους ανέργους που ήθελαν να συμμετέχουν σε προγράμματα του Οργανισμού με αποτέλεσμα να δέχεται σωρεία ενστάσεων.


ota24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια