Ανακοίνωση σωματείων και φορέων Θέρμης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του Κ.Υ Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακοίνωση σωματείων και φορέων Θέρμης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του Κ.Υ Θέρμης



Ανακοίνωση σωματείων και φορέων Θέρμης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του Κ.Υ Θέρμης

Τρεις μήνες μετά τις κινητοποιήσεις των φορέων και σωματείων του Δήμου Θέρμης για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, μαθαίνουμε ότι έρχεται επιτέλους η ώρα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο ζήτημα!

Θεωρήσαμε πως θα ήταν απόλυτα λογικό να συμμετέχουν εκπρόσωποι μας στην συνεδρίαση για να ακούσουν τι θέση σκέφτεται να πάρει το Δημοτικό μας συμβούλιο και να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις υπογραφές υποστήριξης που έχουν μαζευτεί από εκατοντάδες Δημότες.

Παρόλα αυτά στην επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να ζητήσουμε να μας επιτρέψει να συμμετέχουν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι, η απάντηση που πήραμε ήταν η κάθετη και απόλυτη άρνηση του, με δικαιολογίες που μας κάνουν να απορούμε για τους λόγους που δεν θέλει να επιτρέψει το αυτονόητο. Για την ακρίβεια ανέφερε ότι «ήταν παράνομη η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Θέρμης» , ότι «διαφωνεί με τη συμμετοχή οποιουδήποτε φορέα στη συνεδρίαση» όπως «διαφωνεί και γενικώς μαζί μας και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η άποψη μας για το αν πρέπει ή όχι να παρευρεθούμε!

Μπροστά στην κατάσταση που βιώσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Μέσα από τις μάσκες υψώσαμε πιο δυνατά τη φωνή μας για την υπεράσπιση της υγείας , της ζωής και των δικαιωμάτων μας…. και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η ανάγκη για άμεση ενίσχυση του Κ.Υ είναι δεδομένη σε κάθε εποχή. Ακόμη και να τελειώσει η πανδημία και να επιστρέψουμε «στην κανονικότητα» οι πάγιες και διαχρονικές ανάγκες για δημόσια και δωρεάν υγεία δεν παύουν. Ειδικά τώρα που, όπως λένε όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, εδώ και ενάμιση χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν είχε πρόσβαση σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, οι ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις και για θεραπείες για όλες τις άλλες ασθένειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από πριν!

Θυμίζουμε ότι το ΚΥ Θέρμης έχει ευθύνη σε μια μεγάλη περιοχή εξυπηρετώντας το Δήμο Θέρμης με πληθυσμό πάνω από 65000. Παράλληλα εξυπηρετεί και γειτονικούς δήμους (Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη, ΠΕ Χαλκιδικής.). Έχει επίσης στην ευθύνη του περιφερειακά ιατρεία 13 οικισμών της περιοχής. Επίσης και το Περιφερειακό Ιατρείο του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της ιδιωτικής εταιρίας FRAPORT εκτελώντας και εφημερίες.

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)
Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων
Ομάδα Γυναικών Θέρμης (ΟΓΕ)
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων