Περιστερά: Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος και το παραδοσιακό Κουρμπάνι Περιστεράς - Φωτο-βίντεο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περιστερά: Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος και το παραδοσιακό Κουρμπάνι Περιστεράς - Φωτο-βίντεο



Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησία του χωριού.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!!!

Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός. Η σημερινή ημέρα είναι για μάς εορτή και πανηγύρι!

Ένα μεγάλο μπράβο και ακόμη ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Όλες αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι κοπιάσαμε για να είναι σήμερα έτοιμο το χωριό μας να υποδεχτεί τον κόσμο και να γιορτάσει το πανηγύρι του! 
Συνεργεία του δήμου αλλά και εθελοντές φρόντισαν για τον ευπρεπισμό του χωριού, γυναίκες φρόντισαν να καθαρίσουν και να ετοιμάσουν το εξωκλήσι, μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή οργανώσαμε το πανηγύρι και εθελοντές βοήθησαν στο μαγείρεμα αλλά και το σερβίρισμα του φαγητού!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κτηνοτρόφοι προσέφεραν ζώα από το κοπάδι τους για να γίνει το παραδοσιακό κουρμπάνι το οποίο μοιράστηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ας ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να γιορτάζουμε χωρίς περιορισμούς.....


Ένα ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, που αποδέχτηκε την πρόσκληση και βρέθηκε σήμερα κοντά μας!
Τέλος, ένα ευχαριστώ και στον καλό μου φίλο Iwannis Mulwnas διότι βρέθηκε κοντά μας και τράβηξε πλάνα από τη σημερινή ημέρα!

Η Χάρις του Αγίου Πνεύματος να μας βοηθάει...

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής