Άννα Τσιφτελίδου: "Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την αποσπασματική διαχείριση της προηγούμενης θητείας της" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άννα Τσιφτελίδου: "Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την αποσπασματική διαχείριση της προηγούμενης θητείας της"



Το έργο του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου Θέρμης αξιολογεί με άρθρο της στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θέρμης, κ. Άννα Τσιφτελίδου, δυο χρόνια μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2019.

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όπου επανεκλέχθηκε ο ίδιος Δήμαρχος και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα στο Δήμο Θέρμης, ουδέν έχει αλλάξει ουσιαστικά ή διαφοροποιηθεί
ήταν το πρώτο σχόλιο της επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
 

"
Αποσπασματική, «πυροσβεστική», διεκπεραιωτική διαχείριση από τη Δημοτική Αρχή"

Η κ. Τσιφτελίδου στη συνέχεια τόνισε πως η διοίκηση του Δήμου Θέρμης αναπαράγει το ίδιο μοντέλο με την προηγούμενη θητεία της, υιοθετώντας και υλοποιώντας την ίδια νοοτροπία και στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων και παρουσιάζοντας αποσπασματική, «πυροσβεστική», διεκπεραιωτική διαχείριση.

"Οι στόχοι του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2019, που η ίδια διοίκηση έθεσε, για ανάδειξη του Δήμου σε περιοχή υψηλής ποιότητας διαβίωσης, πόλο συγκέντρωσης υποδομών επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανοικτή πόλη, ισχυρό κοινωνικό ιστό με μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των υπηρεσιών του δήμου και ενεργό συμμετοχή των δημοτών ουδόλως έχουν επιτευχθεί, ούτε βέβαια η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής."


"Η πανδημία όξυνε τα προβλήματα" - πυρά προς την Κυβέρνηση


Αναφερόμενη στις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου, η κ. Τσιφτελίδου υπογραμμίζει πως ελάχιστα έργα από όσα προγραμμάτιζε ο Δήμαρχος Θέρμης έχουν υλοποιηθεί, ενώ τόνισε πως η πανδημία, σε συνδυασμό με την κυβερνητική κακοδιαχείρηση, οδήγησαν το Δήμο σε έλλειψη οικονομικών πόρων:


"Λόγω της μετακίνησης πολλών νέων κατοίκων τα κενά και οι ελλείψεις μακροπροθέσμου σχεδιασμού γίνονται πιο αισθητά.
Τα προβλήματα οξύνθηκαν από το απρόβλεπτο γεγονός της πανδημίας και από το πάγωμα της χρηματοδότησης έργων που προκάλεσε η κυβέρνηση με την επιλογή της να αποδομήσει και υποκαταστήσει το χρηματοδοτικό εργαλείο του «Φιλόδημου» με το πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», με καθυστερήσεις και τελικά μη εξασφαλισμένα ποσά."

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις που παρουσιάζει ο Δήμος σε προσωπικό και υπαλλήλους, στην έλλειψη υποδομών όπως νέα δίκτυα ύδρευσης, λειτουργία νέων δικτύων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς, λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αλλά και στην αδυναμία προτεραιοποίησης σε ανάγκες σχολικής στέγης, ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. "Ο δήμος μας βρέθηκε έκθετος", τόνισε.

"Μια νέα διοίκηση προφανώς θα είχε ελαφρυντικά, στην περίπτωση μας έχουμε την ίδια δημοτική αρχή πάνω από είκοσι έτη, ώστε αποτελεί πλέον η ίδια μέρος του προβλήματος. Η αποσπασματική εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, που αδυνατεί τις περισσότερες φορές να παρακολουθήσει με συνέπεια τελικά να εγκαταλείπει , δεν μπορεί να αποτελεί όραμα!"


"Ο κόσμος αλλάζει και μαζί χρειάζεται να αλλάξει η νοοτροπία του Δήμου μας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο"

Καταλήγοντας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, τόνισε πως ο κόσμος αλλάζει και το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Δήμος Θέρμης, να εκσυγχρονιστεί τοποθετώντας στο επίκεντρο το Δημότη.

"Ο κόσμος μας αλλάζει και πρέπει να αλλάξει μέσα από την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την αλληλέγγυα οικονομία κ.α., σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης. 
Χρειάζεται άλλη νοοτροπία για τη νέα εποχή, ένα σύγχρονο όραμα ενιαίο που διαπνέει τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά έργα, αφορά όλες τις δημοτικές ενότητες έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο."