Αρχίζει το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών από το δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αρχίζει το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών από το δήμο Θέρμης



Τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» του Δήμου Θέρμης ξεκινάνε τη λειτουργία του προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών έτους 2021. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Μανδρίτσα 2), 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου & στο Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από 28.06.2021 έως 31.07.2021 για Βασιλικά και Τρίλοφο και για την Θέρμη έως 27/08/2021, με ωράριο λειτουργίας 07:30-15:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30.

Ειδικότερα για το μήνα Αύγουστο, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος των παιδιών από Βασιλικά και Τρίλοφο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εργαζόμενες μητέρες οι οποίες είναι κάτοικοι του δήμου Θέρμης ή απασχολούνται αποδεδειγμένα σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου. 

Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών και στη συνέχεια γονείς που εργάζονται και οι δύο. Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων που διαμένουν στο δήμο Θέρμης, θα καλυφθούν εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές του προγράμματος μετά την κάλυψή τους ως ανωτέρω. Αιτήσεις γονέων από όμορους δήμους θα καλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές και εφόσον έχουν καλυφθεί οι προαναφερόμενες περιπτώσεις γονέων του δήμου Θέρμης.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί θέση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει η αίτηση όσο το δυνατόν συντομότερα, δεδομένου ότι εκτός των ειδικών κατηγοριών (μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες), θα τηρηθεί πρωτόκολλο εισερχομένων αιτήσεων έως την κάλυψη των προς διάθεση θέσεων ανά σχολείο.

Ειδικότερα για το φετινό καλοκαίρι, και προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατόν, η υγεία παιδιών και προσωπικού και για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά θα προσέρχονται την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους ανά βδομάδα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της υπεύθυνης δήλωσης, το παιδί δεν θα γίνεται αποδεκτό.

Η προμήθεια των self tests για λογαριασμό των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει με δαπάνη του δήμου. Οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται την εβδομάδα 22-25 Ιουνίου απογευματινές ώρες (17:00-20:00) στα ΚΔΑΠ Βασιλικών, Τριλόφου και Θέρμης να παραλαμβάνουν το self test της πρώτης εβδομάδας. Με την έναρξη του προγράμματος, τα tests θα διανέμονται τις πρωινές ώρες.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών παραμένει στα περυσινά επίπεδα: για ένα παιδί 12 ευρώ την εβδομάδα. Για δύο και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

Οι αιτήσεις ξεκινούν από 9 Ιουνίου, γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και είναι διαθέσιμη από τις 9 Ιουνίου στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr & μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θέρμης www.thermi.gov.gr.

Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟ εφόσον λάβετε απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟ τότε πρέπει να προχωρήσετε σε κατάθεση του ποσού στην τράπεζα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

1.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

2.Βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ.

3.Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

4.Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2020), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.

5.Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).

6.Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα.

Τα ανωτέρω πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο Σχολείο που θα επιλέξει, κατά την 1η ημέρα παρακολούθησης του παιδιού/ων του προγράμματος.

Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης:

Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή

Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)Ως καταθέτης θα αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2021 & (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 23923 30213 – 214.