Κορονοϊός-Τουρισμός: Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα για τους τουρίστες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κορονοϊός-Τουρισμός: Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα για τους τουρίστες


Νέα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα, 7 Ιουνίου, αναφορικά με τον τουρισμό στη χώρα μας. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τι θα ισχύει στη χώρα από σήμερα στις 6 το πρωί σχετικά με ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

- Η υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να καταλαμβάνει τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.

- Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.

- Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων και

- Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή

- Ταξίδι με πλοίο – Δήλωση Υγείας: Πώς εκδίδεται – 11 χρήσιμες πληροφορίες


Ψηφιακά μέσω της σελίδας του υπουργείου Ναυτιλίας μπορούν από σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου όσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιά, να συμπληρώσουν την απαραίτητη «Δήλωση Υγείας» και να επιβιβαστούν σε πλοίο. Η «Δήλωση Υγείας» είναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ακολουθούν οι 11 χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας.

*Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς

*Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά

*Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του

*Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων

*Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο

*Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του

Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού

*Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

Ο χάρτης των κρατήσεων στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα μηνύματα

Την ώρα που οι ενδείξεις από αγορές όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Γαλλία είναι μάλλον θετικές, έρχονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να προσγειώσουν τις προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η αλήθεια είναι ότι χθες, που έγινε η αναπροσαρμογή στις βρετανικές λίστες, κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα περάσει από την πορτοκαλί στην πράσινη περιοχή. Αυτή η προσδοκία προσδιοριζόταν χρονικά για το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα για τις 28 Ιουνίου, όταν θα υπάρξει η νέα αναθεώρηση.

Ωστόσο υπήρχε η βεβαιότητα ότι κάποια ελληνικά νησιά (Κως, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Λέσβος, Ρόδος) θα βρεθούν στην πράσινη λίστα, αλλά δυστυχώς οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν.