«Τέχνη και Εφήμερο»: Τετραήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο στο Λιβάδι από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Τέχνη και Εφήμερο»: Τετραήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο στο Λιβάδι από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης




Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος -υπό διαφορετικές συνθήκες-, όπως κάθε 2 χρόνια, στο χωριό Λιβάδι (Δήμου Θέρμης του Νομού Θεσσαλονίκης) ένα τετραήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιουργούν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγουν από τη γύρω περιοχή. Μόνιμο θέμα του εργαστηρίου είναι: «Τέχνη και Εφήμερο»

Στη φετινή διοργάνωση, ο κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο -κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή-, θα δημιουργεί το έργο του στη διάρκεια της μέρας και θα αποχωρεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές συνθήκες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Χρονική Διάρκεια:

Από την Τετάρτη 23 μέχρι την Κυριακή 27/6/2021, ημέρα που θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης και η ξενάγηση στα έργα που θα έχουν δημιουργηθεί μέχρι τότε. Εκτάκτως για φέτος οι εργασίες των καλλιτεχνών μπορούν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι την Κυριακή 29/8/2021.«ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΟ»

Παράλληλες δράσεις:

1.Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 7 μμ, ο Άρης Στυλιανού θα δώσει στο σχολείο του Λιβαδίου διάλεξη με θέμα "Το Εφήμερο στη Φιλοσοφία και στην Τέχνη".

Ο Άρης Στυλιανού γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και στα Πανεπιστήμια Paris-IV και Paris-I της Σορβόννης. Είναι επίκουρος καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Μεταφράζει και επιμελείται φιλοσοφικά κείμενα από τα λατινικά και τα γαλλικά.

2. Το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 5 μμ, τα παιδιά του χωριού θα συμμετέχουν σε εικαστικά παιχνίδια στη φύση, με την επίβλεψη της Στεφανίας Πατρικίου και της Ελεάννας Μπάρμπα.
Οι σημαντικές αυτές πολιτιστικές δράσεις γίνονται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών.


Οι κάτοικοι και οι φίλοι του Λειβαδίου καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να υποστηρίξουν τις δράσεις με τη φυσική παρουσία τους στη διάλεξη του καθηγητή κ. Στυλιανού την Παρασκευή 25/6 και στα εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή 27/6.

Οι γονείς μπορούν να παρωθήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στα εικαστικά παιχνίδια που προβλέπονται για το Σάββατο 26/6, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.fkth.gr/el/node/1180