Δημόσιο: Τι αλλάζει για τους εργαζομένους και την εξυπηρέτηση του κοινού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δημόσιο: Τι αλλάζει για τους εργαζομένους και την εξυπηρέτηση του κοινούΤι αλλάζει για τους εργαζομένους στο Δημόσιο και την εξυπηρέτηση του κοινού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Τετάρτης.
Αναφερόμενος στα όσα θα ισχύουν από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, τόνισε ότι σχετικά με τα αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα:

- οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (στη Β κατηγορία) δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία

- οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (Α' κατηγορία) δύνανται επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό. Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από τη διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως την κατηγορία κινδύνου που ανήκουν.

- Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά) για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια