Μετρό Θεσσαλονίκης: «Στόχος να υπάρχουν σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Στόχος να υπάρχουν σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί»



Κατά τη σημερινή επίσκεψη στα εργοτάξια του Μετρό «Αγίας Σοφίας» και «Βενιζέλου», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, έθεσε τον στόχο του οργανισμού να υπάρχουν έτοιμοι, το 2023, σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί (για τη σύνδεση του Μετρό με τα άλλα μέσα μαζικής συγκοινωνίας) στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί του ο κ. Τόσκας ήταν και ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

«Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ξεναγήσει στο σημαντικότατο αυτό έργο για τη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στοχεύουμε το 2023 να έχουμε έτοιμους, σύγχρονους, τερματικούς σταθμούς», τόνισε ο κ.Τόσκας.

Από την πλευρά του. ο κ. Καλογερούδης υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε με την ολοκλήρωση κατασκευής του Μετρό, οι μετακινούμενοι να απολαμβάνουν το νέο μέσο μεταφοράς σε διασύνδεση με τα άλλα μέσα, κάτι το οποίο θα αλλάξει το τοπίο των μετακινήσεων στην πόλη και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής».

Η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά από τον κ.Ταχιάο. Στην ξενάγηση συμμετείχε το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ, Φυγαλία Παπαγεωργίου.

Οι δύο φορείς έχουν στενή συνεργασία στον σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, ώστε με την ολοκλήρωση κατασκευής του το Μετρό να διασυνδεθεί με τα λεωφορεία.

Επιπλέον, μεταξύ ΟΣΕΘ και Αττικό Μετρό υπάρχει στενή συνεργασία και για την κατασκευή τερματικών, πολυτροπικών σταθμών μετεπιβίβασης Μετρό και Μέσων Μαζικών Μεταφοράς στη Νέα Ελβετία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση.