Στο Μονοπήγαδο συνεχίζονται οι εργασίες υλοτόμισης για την προστασία του δάσους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο Μονοπήγαδο συνεχίζονται οι εργασίες υλοτόμισης για την προστασία του δάσους



Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι υλοτομίες έκτακτης εξυγιαντικής υλοτομία με στόχο την προστασία των δημοτικών δασικών εκτάσεων από το φλοιοφάγο έντομο.
Την περίοδο αυτή τέτοιου είδους εργασίες γίνονται στην περιοχή του Μονοπήγαδου. Υπενθυμίζεται ότι η εξυγιαντική υλοτόμηση είχε ξεκινήσει από το δασόκτημα Ισενλή. 

Οι εργασίες υλοτόμησης γίνονται από την “ALFAWOOD GROUP Α.Ε.Β.Ε ” και δασικούς συνεταιρισμούς. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στις Κοινότητες Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Ταγαράδων. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θέρμης είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φλοιοφάγου εντόμου τις παρεμβάσεις για την προστασία των δασικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του.

Με τις συγκεκριμένες εξυγιαντικές εργασίες, πραγματοποιείται απομάκρυνση όλων των δέντρων τα οποία έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο, με ταυτόχρονη διενέργεια καλλιεργητικών παρεμβάσεων με εξευγενιστικές αραιώσεις και επιλεκτικές αραιώσεις, για τη βελτίωση της μορφής και της δομής του δασοκτήματος, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η προσβολή από το καταστρεπτικό έντομο.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν εργασίες στις Κοινότητες Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Ταγαράδων.