Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Συγκινητική εξομολόγηση για την απόφασή της να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού από την Κένυα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Συγκινητική εξομολόγηση για την απόφασή της να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού από την Κένυα

«Είναι ήδη 13 χρόνων και άριστος μαθητής, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να “υιοθετήσετε” και εσείς ένα παιδί, θα κάνετε ένα δώρο στην ψυχή σας»





Άλκηστις Πρωτοψάλτη παραχώρησε συνέντευξη στο Secret και τη Σπυριδούλα Τριάντου, όπου μίλησε για την απόφασή της να γίνει ανάδοχος ενός αγοριού από την Κένυα.

«Το να γίνεις ανάδοχος ενός παιδιού είναι ευλογία! 
Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο μεγάλο, που σου γεμίζει την ψυχή. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ένα παιδί να χαμογελά και να ξέρεις ότι κι εσύ συνέλαβες σε αυτό. Στηρίζω το ίδρυμα “Σοφία για τα παιδιά” εδώ και χρόνια, γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο. 

Το 2017 επισκέφθηκα το Ορφανοτροφείο Μακάριος στην Κένυα και τις φυλακές και διαπίστωσα πόσο σημαντική είναι η υιοθεσία παιδιών – είδα παιδιά που έχουν μέλλον και ελπίδα. “Υιοθετώντας” ένα παιδί, βοηθάς στο μεγάλωμά του, στις σπουδές του και του προσφέρεις όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες µε τα άλλα παιδιά. 

Αυτή η συµβολική υιοθεσία προσφέρει στα παιδιά φαγητό, μόρφωση, οικογενειακή προστασία, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους μέχρι το πανεπιστήμιο», είπε αρχικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πρόσθεσε επίσης: «“Υιοθέτησα” µε μεγάλη χαρά ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές Νακούρου και τώρα είναι στην αγκαλιά του ιδρύματος στην Κένυα. Είναι ήδη 13 χρόνων και άριστος μαθητής. 

Ειλικρινά, το σπουδαίο έργο της Μαρίνας Σιακόλα είναι ένας ύμνος στη ζωή αυτών των παιδιών. 

Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα τους για πάντα και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να “υιοθετήσετε” και εσείς ένα παιδί. Θα κάνετε ένα δώρο στην ψυχή σας και -το κυριότερο- θα κάνετε ένα παιδί ευτυχισμένο προσφέροντας µόνο 20 ευρώ τον μήνα.

 Μαζί μπορούμε να αλλάξουµε τον κόσµο».