Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Τοσίδης νικητής του βραβείου Athens Photo World 2021 - Δείτε τη φωτογραφία που κέρδισε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Τοσίδης νικητής του βραβείου Athens Photo World 2021 - Δείτε τη φωτογραφία που κέρδισε


Ο Δημήτρης Τοσίδης είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Athens Photo World 2021 με το έργο του “Διάβα”.

Ο Δημήτρης Τοσίδης με το έργο «Diava, nomadic pastoralism in mountainous Northern Greece» (Διάβα, νομαδικός ποιμαντισμός στην ορεινή Βόρεια Ελλάδα), ήταν ο νικητής του βραβείου Athens Photo World 2021.

Για τον Δημήτρη Τοσίδη, φωτορεπόρτερ- ανταποκριτή του Αθηναϊκού /Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ανθρώπινη ιστορία των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο είναι ένα πρότζεκτ που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια.



«Έχουν απομείνει πολύ λίγοι κτηνοτρόφοι που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα πόδια. Οι περισσότεροι φορτώνουν τα ζώα τους σε φορτηγά» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. Οι τρεις οικογένειες που εντόπισε κι ακολουθεί είναι στην Πίνδο. «Έχουμε γνωριστεί χρόνια τώρα και τους ακολουθώ όλες τις εποχές. Κάθε μετακίνηση κρατά ένα μήνα. Τον χειμώνα καταλήγουν στην Θεσσαλία».

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, ο Δημήτρης με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του στο μέτωπο του προσφυγικού στην Ειδομένη, στη Μόρια, τα φοιτητικά συλλαλητήρια, τις συγκεντρώσεις για το περιβάλλον, το φωτορεπορτάζ των σπορ, συνεχίζει ακόμα το πρότζεκτ του με τους εναπομείναντες παραδοσιακούς κτηνοτρόφους. Επειδή αγαπά την Ήπειρο και την ορεινή, ανεξερεύνητη ταυτότητα της Ελλάδας.

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων. Φωτογραφίες της σύγχρονης διεθνούς επικαιρότητας βγαίνουν από τα στενά πλαίσια της οθόνης του υπολογιστή και των σελίδων της εφημερίδας και αποκτούν μια ξεχωριστή δυναμική παρουσία μέσα από μια σειρά εκθέσεων, προβολών και παρουσιάσεων.