Μέχρι 30 Ιουλίου το Mega-Εμβολιαστικό Κέντρο στη ΔΕΘ. Που θα μεταφερθεί μετά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέχρι 30 Ιουλίου το Mega-Εμβολιαστικό Κέντρο στη ΔΕΘ. Που θα μεταφερθεί μετά



Πότε λήγει το συμβόλαιο για την παραχώρηση των δύο περιπτέρων στην Πολιτική Προστασία και πού αναμένεται να μεταφερθεί το εμβολιαστικό κέντρο

Την ώρα που οι εμβολιασμοί επιταχύνονται στη Θεσσαλονίκη και το mega-εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ – Helexpo, στα περίπτερα 13 και 15, παίζει βαρύνοντα ρόλο στη διεκπεραίωση αυτού του γιγαντιαίου για τα ελληνικά δεδομένα έργου, η αντίστροφη μέτρηση για την αποξήλωσή του έχει ξεκινήσει. 

Το συμβόλαιο για την παραχώρηση των δύο περιπτέρων ανάμεσα στη ΔΕΘ - Helexpo και την Πολιτική Προστασία ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση της χωροταξίας εντός των δύο περιπτέρων και αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο να αξιοποιηθούν για την διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 11 με 19 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκο Ποζρικίδη, η κεντρική θέση που κατέχουν τα δύο περίπτερα στο εκθεσιακό κέντρο αποκλείουν οποιαδήποτε σκέψη να μη χρησιμοποιηθούν στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. Ήδη η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo έχει ξεκινήσει την παραχώρηση τους σε εκθέτες, οι οποίοι εγγράφονται για τη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία της ΔΕΘ – Helexpo με την Πολιτική Προστασία, καθώς στο κτήριο διοίκησης θεωρούν ότι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στο συμβόλαιο ισχύουν.

 Πιθανότατα, πάντως, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις, ιδιαίτερα εάν η εμβολιαστική ένταση συνεχιστεί τον Αύγουστο και τους επόμενους μήνες, τόσο με τον μαζικό εμβολιασμό φοιτητών και μαθητών, αλλά και για τις ανάγκες της τρίτης, αναμνηστικής δόσης που πιθανότατα θα ξεκινήσει εντός του έτους. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo έχει επεξεργαστεί σχέδιο «διαφυγής» για τους εμβολιασμούς. Θα προτείνει τη μετατροπή των περιπτέρων που βρίσκονται στην πλευρά της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και έχουν ξεχωριστή είσοδο από το δρόμο σε εμβολιαστικά κέντρα, εάν βέβαια η Πολιτική Προστασία κρίνει ότι χρειάζονται.


Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά την 85η ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Αν και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo εκτιμά ότι για τη διοργάνωση θα υπάρχουν πρωτόκολλα, έστω χαλαρά. Προς το παρόν έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των χώρων. Ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως –μέχρι αυτή την ώρα- από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Αν και το ενδιαφέρον αυτό καταγράφεται μειωμένο σε σχέση με ότι συνέβαινε από το 2019 και πιο πίσω, η εκτίμηση είναι αισιόδοξη ότι τελικά θα επιτευχθεί μια αξιοπρεπής διοργάνωση. 

Στον σχεδιασμό που υλοποιεί η διοίκηση της Έκθεσης περιλαμβάνονται ειδικά περίπτερα για τον κλάδο της ενέργειας, ενώ το περίπτερο 12 θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην ψηφιακότητα και την καινοτομία, καθώς θα φιλοξενεί ελληνικές νεοφυείς εταιρείες (start ups). Επίσης θα υπάρχει και αυτή τη φορά ένα περίπτερο αφιερωμένο στα Επιμελητήρια της χώρας και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα απ’ όλη την Ελλάδα. Επίσης, διακριτή θα είναι η παρουσία των τριών επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Εμπορικό και Βιομηχανικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό) που θα φιλοξενούν επιχειρήσεις μέλη τους.

Άλλωστε τα τρία επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ - Helexpo και όπως είναι φυσικό, λογικό και αναμενόμενο θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση, βάζοντας πλάτη σε μια χρονιά που και για την ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολη και σε κάθε περίπτωση εντελώς ιδιαίτερη.


voria.gr