Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Τριλόφου στο πρόγραμμα Erasmus+ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Τριλόφου στο πρόγραμμα Erasmus+



Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ όπου συμμετέχει το 3ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, με την φιλοξενία των εκπαιδευτικών από Νηπιαγωγείο Maya the Bee στην Πίλα της Πολωνίας και το Escola Pla de Girona στη Χιρόνα της Ισπανίας. 

Το πρόγραμμα που έχει τίτλο «Difficult topics in good fan–education in the future», έχει αρχίσει το Νοέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022. Η κάθε χώρα έχει αναλάβει ένα μέρος της πρακτικής, αλλά και της επιμόρφωσης των άλλων χωρών.

Δίνεται προτεραιότητα στα μαθηματικά, την επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική και τη μέθοδο CLIL. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα το 3ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, έχει αναλάβει το κομμάτι της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαίδευσης με υλικό της Lego. 

Για το σκοπό αυτό αγοράστηκαν, με χρήματα του προγράμματος, ψηφιακός εξοπλισμός, διάφορα ρομπότ κατάλληλα για αυτή την ηλικία (όπως π.χ. ozobot), υλικό της Lego (όπως π.χ. Coding Express) και ένα διαδραστικό χαλί με εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, η αγορά του οποίου χρηματοδοτήθηκε κατά 25% από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θέρμης και 75% από το πρόγραμμα Erasmus+.



Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της εκπαιδευτικής συνάντησης παρατέθηκε γεύμα εκ μέρους του Δήμου όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μαυρίδης, η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αναστασία Τσαβδάρη, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Παρθένα Τριανταφυλλίδου και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη.