Ξεκινά στις 28 Ιουνίου το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά» ηλικίας 5-12 ετών της ΔΕΠΠΑΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά στις 28 Ιουνίου το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά» ηλικίας 5-12 ετών της ΔΕΠΠΑΘ




Ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου, το πρόγραμμα για την «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά» ηλικίας 5-12 ετών, το οποίο υλοποιεί, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ., στα Κέντρα Πολιτισμού Τριαδίου και Νέας Ραιδεστού.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε δώδεκα ευρώ το παιδί ανά βδομάδα. Για δύο ή τρία παιδιά ή και περισσότερα (αδέρφια) που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε οκτώ ευρώ το παιδί ανά βδομάδα. Όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην προαναφερόμενη δράση, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.deppath.gr) στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και στο Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και θα γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.



Τα παιδιά θα προσέρχονται την πρώτη ημέρα κάθε εβδομάδας με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της υπεύθυνης δήλωσης, το παιδί δεν θα γίνεται αποδεκτό.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομιστούν είναι:

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Βεβαίωση ιατρού για την καλή υγεία του μαθητή.

Αποδεικτικό εργασίας μητέρας ή κάρτα ανεργίας.

Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ κ.λπ. ή Έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

– στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 20.00 (από 24 – 30/6/2021) και Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 14.00 (από 1 – 30/7/2021)

– στα τηλεφ: 2310463423, 2310461655,

– στο Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 15.00, τηλεφ: 2310465607.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως:

ΘΕΑΤΡΟ

Παιχνίδια ρόλων – Θεατρικό παιχνίδι: Τα παιδιά μιμούνται πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινότητάς τους ή μπορεί να κάνουν παντομίμα, να υποδύονται τον εαυτό τους ή άλλα πρόσωπα πλάθοντας δικές τους φανταστικές ιστορίες.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΝΩΣΙΑ
Αφήγηση παραμυθιών: Τα παραμύθια βοηθούν στην ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών με την ορθή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτισμικής τους ευαισθησίας, όταν εκτίθεται σε αφήγηση ιστοριών από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εικαστικά

Ζωγραφική

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ομαδικό Παιχνίδι

Ελεύθερη ώρα παιχνιδιού

Επιτραπέζια παιχνίδια

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – ΧΟΡΟΣ

• Μουσικοκινητική

• Κινητικά παιχνίδια