Σήμερα στις 21.00 η λαμπαδηδρομία στα Βασιλικά για την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων Vasilika 200 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα στις 21.00 η λαμπαδηδρομία στα Βασιλικά για την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων Vasilika 200



Η Τοπική κοινωνία των Βασιλικών σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, ημέρα ορόσημο για τα Βασιλικά με το Ολοκαύτωμα και τη μάχη των Βασιλικών κατά την Επανάσταση του 1821, στις 21:00 σημαίνει την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων με λαμπαδηδρομία. 

Στην εκδήλωση, οι εθελοντές - λαμπαδηδρόμοι θα κρατούν φλεγόμενες δάδες, ενώ η πομπή θα γίνει με τη συνοδεία τυμπανιστών και προπομπή λιβανίσματος στους δρόμους των Βασιλικών.

Στη λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχουν όλοι εθελοντές και φορείς της Κοινότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης με πρωταγωνιστές τους μαθητές του φημισμένου Γυμνασίου Βασιλικών, με τη συνοδεία του συστήματος προσκόπων Θέρμης.

Η Πολιτική Προστασία Βασιλικών με τη συμμετοχή και παρουσία της μεριμνά για την ασφάλεια και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, η οποία κάνει λόγο για στιγμή ιερή με την απόδοση φόρου τιμής στους αθάνατους νεκρούς.

"Είναι ενήμερες οι αστυνομικές αρχές, παρακαλούμε για μια ώρα περ 21:00 έως 22:00 να επιδείξουμε οι κάτοικοι και οδηγοί τη δέουσα προσοχή και υπομονή όσον αφορά τη κυκλοφορία", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων είναι αναρτημένο στον ιστότοπο www.vasilika200.gr.