Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε την Τρίτη κατεπείγουσα αγωγή κατά της αυριανής εικοσιτετράωρης απεργίας που προγραμμάτισε η ΑΔΕΔΥ, με σκοπό τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της η κυρία Κεραμέως τονίζει ότι «η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους».

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», σημειώνει η ίδια και προσθέτει:

«Εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατα τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο. Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί».