Πάρος: Ο 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάρος: Ο 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο



Η Ελλάδα ήταν από τους πρωταγωνιστές των βραβείων καθώς τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Πάρος, ενώ στη λίστα φιγουράρουν και άλλα νησιά, σε διεθνή βραβεία για τους καλύτερους προορισμούς, που διοργάνωσε το ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel+ Leisure».

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος πολίτες από όλον τον κόσμο και ανέδειξαν τον νικητή σε διάφορες κατηγορίες όπως, τα κορυφαία εστιατόρια, τα ιδανικότερα ξενοδοχεία, αλλά και τα ομορφότερα νησιά. Η ψηφοφορία έκλεισε στις 2 Μαρτίου, πριν τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, άρα το αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Όσον αφορά τα νησιά η Ελλάδα ήταν από τους πρωταγωνιστές των βραβείων καθώς για την Ευρωπαϊκή λίστα η Πάρος κατέκτησε την πρώτη θέση με σκορ 90,55/100 και στην παγκόσμια λίστα πήρε τη δεύτερη θέση. Την πρώτη θέση την κατέκτησε η Παλαουάν στις Φιλιππίνες. Οι αναγνώστες του περιοδικού μάλιστα δήλωσαν πως λατρεύουν το κυκλαδίτικο νησί, καθώς έχει τα πάντα, ενώ κάποιοι το χαρακτήρισαν και «ελληνικό παράδεισο».

Στη λίστα πρωταγωνίστησε και η Μήλος καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα ενώ στην παγκόσμια πήρε την Τρίτη θέση. Υψηλά στη λίστα με τα κορυφαία νησιά του κόσμου ήταν επίσης η Κρήτη, παίρνοντας την 15η θέση στον κόσμο και την 6η στην Ευρώπη, η Ρόδος καταλαμβάνοντας την 10η θέση Ευρωπαϊκά, η Σαντορίνη στην 11η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα, η Κέρκυρα στην ίδια λίστα πήρε την 18η θέση και η Μύκονος την 20η.

in.gr