Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας με θέμα “1821 οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας με θέμα “1821 οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία”


//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
 
Θέτοντας ως κοινό στόχο, την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και την συμβολή των προγόνων μας στην ανεξαρτησία του έθνους, οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας συνεργάζονται και οργανώνουν μία ομαδική έκθεση, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 


Για πρώτη φορά οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας με πρωταγωνιστές τους βιβλιοθηκονόμους, συνεργάστηκαν σε μια κοινή ιστορική και καλλιτεχνική δράση, ενισχύοντας την προοπτική για πρόσθετες δυναμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. 

Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Πρόκειται για εκδηλώσεις που προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να φωτιστούν ο αγώνας και η προσφορά των Μακεδόνων στην απελευθέρωση του γένους, αλλά και να τονισθεί ο σημαντικός ρόλος των βιβλιοθηκών στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μέσα από τον πλούτο των συλλογών τους.

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας συνεχίζουν με ενότητα θέτοντας νέους μελλοντικούς στόχους και νέες προκλήσεις δημιουργικής συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των Βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκονόμων στην πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.



Η ομαδική έκθεση φιλοξενείται:

01-03 Ιουνίου στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

07-13 Ιουνίου
στο ΑΛΣΟΣ “ΦΩΦΗΣ ΠΑΤΙΚΑ” στα ΒΑΣΙΛΙΚΑ