Τι να έχετε στο αμάξι σας! 10 αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι να έχετε στο αμάξι σας! 10 αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν



Προετοιμαστείτε πριν γίνει το «κακό» και έχοντας τα 10 πιο σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να βρίσκονται στο αμάξι σας.
Μη περιμένετε να βρεθείτε σε κάποια δύσκολη και αμήχανη θέση για να βγάλετε κάποια συμπεράσματα και αποφάσεις. Ευτυχώς για εσάς την έχουν «πατήσει» άλλοι και έτσι έχουμε έναν μπούσουλα για κάποια αντικείμενα γύρω από το αυτοκίνητο. Ας δούμε τι πρέπει να υπάρχει σε ΚΑΘΕ πορτ-μπαγκάζ.

Κουτί πρώτων βοηθειών. 
Ο λόγος; Προφανής. Από το πιο απλό παυσίπονο για έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο που δεν σας επιτρέπει να είστε ο εαυτός σας στο τιμόνι, μέχρι την αντιμετώπιση κάποιου εγκαύματος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα χρειαστεί και για ποιο λόγο ακριβώς, γι αυτό και εμείς προτείνουμε το κουτί σας να έχει τα εξής: Οινόπνευμα, βαμβάκι, γάζες και επιθέματα, επιδέσμους, φυσιολογικό ορό, ψυκτικό σπρέι, χάπια παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, στικ για τα τσιμπήματα, αυτοκόλλητα ράμματα και δραμαμίνες. Φυσικά να τονίσουμε πως ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε όλα τα παραπάνω για ημερομηνία λήξης.

Φορτιστής κινητού για το αυτοκίνητο. 
Ναι έχουμε 2018 και το κινητό είναι το απόλυτο εργαλείο. Χωρίς μπαταρία δεν μπορεί να βοηθήσει πουθενά και το παν σε ώρες ανάγκης είναι η επικοινωνία για βοήθεια. Προμηθευτείτε έναν φορτιστή αυτοκινήτου με 10 ευρώ και αφήστε τον μόνιμα στο ντουλαπάκι. Μία μέρα σίγουρα θα σας ξελασπώσει.

Εργαλεία
Φτιάξτε μία εργαλειοθήκη και εμπλουτίστε τη με τα πιο συνήθη εργαλεία και ανταλλακτικά. Κατσαβίδια, βίδες, φακό, μερικές λάμπες ακόμα και ασφάλειες. Μην αφήσετε μία καμένη λάμπα να σας θέσει σε κίνδυνο εάν οδηγείτε νυχτερινές ώρες.
Φαγητό και νερό. Δημιουργήστε ένα καλάθι με φαγητά μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένο νερό. Μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί και ρυζογκοφρέτες μπορούν να σας απαλλάξουν από μία απλή λιγούρα μέχρι και από κάποιο επικίνδυνο αποκλεισμό.

Φακό και ανακλαστικά ρούχα. 
Είναι βράδυ και το αυτοκίνητο σας ακινητοποιείται. Φακό ανά χείρας και ανοίγετε το καπό. Φοράτε όμως ανακλαστικά ρούχα που θα προειδοποιήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Τα αυτοκίνητα δεν «μένουν» μόνο σε πάρκινγκ και αλάνες, μπορεί να σταματήσουν ακόμα και στην εθνική οδό. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεστε όλα τα συστήματα ασφαλείας και ένα από αυτά είναι τα κατάλληλα γιλέκα και ο φακός.

Ρεζέρβα
Τα λόγια είναι περιττά. Μη ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά την πίεση της και σε περίπτωση που την χρησιμοποιήσετε, άμεσα αντικαταστήστε τη.

Καλώδια μπαταρίας. 
Είτε χρειάζεστε εσείς το ρεύμα κάποιου, είτε χρειάζεται κάποιος άλλος το δικό σας, είναι πολύ κρίμα να λείπουν τα καλώδια. Ένα θέμα που λύνετε τόσο εύκολα, μπορεί να σας καταστρέψει ένα ολόκληρο ταξίδι.

Πυροσβεστήρα
Είναι και υποχρεωτικό είναι και σωτήριο. Κάθε αυτοκίνητο οφείλει να έχει έναν πυροσβεστήρα με ενεργή φυσικά την ημερομηνία λήξης. Μία πολύ μικρή φωτιά εάν αντιμετωπιστεί άμεσα δεν αποτελεί πραγματική απειλή.

Μία αλλαξιά ρούχα. 
Απρόβλεπτες οι καιρικές συνθήκες και πραγματικά άβολο να ταξιδεύεις με βρεγμένα ρούχα. Μην αρρωστήσετε επειδή σας έπιασε μια βροχή, απλά έχετε μερικά ρούχα σε ένα σακίδιο μόνιμα.

Τρόποι διασκέδασης. 
Γυρνάτε από καλοκαίρι ή από αργία, όπως εσείς έτσι και η μισή Ελλάδα είναι στο αυτοκίνητο της. Το μποτιλιάρισμα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, γιατί να μην έχετε προνοήσει για κάποιο παιχνίδι που θα σας κάνει να ξεχαστείτε και να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας;