Η Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών στην TV100 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών στην TV100



Η συμβολή της Μακεδονίας στον εθνικοαπελευθρωτικό αγώνα του 1821 και ειδικότερα η Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών καθώς και η επανάσταση στη Χαλκιδική, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής “Πολιτικές Ιστορίες της Θεσσαλονίκης” την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.
Η εκπομπή προβάλλεται σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου στις 21:00 και σε επανάληψη την Κυριακή 23 Μαΐου στις 15:00.


Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στους τόπους όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, τον Ιούνιο του 1821. 


Μιλούν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Γουδήρας, καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδίου, ο Αναστάσιος Σινάκος, Βυζαντινολόγος και ο Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσιάζει τους βασικούς άξονες των δράσεων, των εκδηλώσεων και των έργων τα οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο δήμος Θέρμης με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Οι κ. Γουδήρας, Σινάκος και Κωτσιόπουλος παρουσιάζουν την ιστορική πτυχή των γεγονότων, μιλούν για τους ήρωες Εμμανουήλ Παππά και Καπετάν Χάψα, για τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών, για τα σχέδια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης κ.ά.