Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX με τέσσερις αστροναύτες - H στιγμή της προσθαλάσσωσης (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX με τέσσερις αστροναύτες - H στιγμή της προσθαλάσσωσης (βίντεο)



Ανοιχτά της Φλόριντα στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προσθαλασσώθηκε το πρωί η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η διαστημική κάψουλα μετέφερε στη Γη τους αστροναύτες του ISS, μετά την αποστολή τους για περισσότερες από 160 ημέρες στο διάστημα.

Σύμφωνα με τη NASA, το πλήρωμα, που απαρτίζεται από τρεις Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa.

Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες "επιχειρησιακής" αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa. Επτά αστροναύτες παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.