Μακρή για self test: Τι κάνουμε αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα - Η νέα σχολική χρονιά - Τι είπε για τα ψευδώς θετικά self test - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μακρή για self test: Τι κάνουμε αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα - Η νέα σχολική χρονιά - Τι είπε για τα ψευδώς θετικά self testΣτα γενικότερα προβλήματα που παρατηρούνται εσχάτως στην πλατφόρμα όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των self test αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε, «αν υπάρχει αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί».

Σχετικά με τον αριθμό των self test στους μαθητές ανά εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα», ενώ λίγο νωρίτερα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχε πει ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία.

Πάντως, η κυρία Μακρή τόνισε ότι «δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία» και σημείωσε ότι «η προμήθεια των Self test είναι ευθύνη άλλου υπουργείου».

«Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει την προετοιμασία της. Δεν μειώθηκαν τα self test στα σχολεία επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η πολιτεία», ξεκαθάρισε η κ. Μακρή.


Τι είπε για τα ψευδώς θετικά self test

Σχετικά με τα ψευδώς θετικά self test η κ. Μακρή τόνισε ότι το τεστ «θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή» για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο»

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «υπάρχει πρόβλεψη για την περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει με κορωνοϊό και δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις». Όπως είπε, το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει τώρα εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε η σχολικά χρονιά για τα Δημοτικά σχολεία τελειώνει στις 25 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου, αφήνοντας, τέλος, «ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο», ξεκαθάρισε.