Πάει για νέο LockDown η Νέα Ραιδεστός;;; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάει για νέο LockDown η Νέα Ραιδεστός;;;



Οι φόβοι των επιστημόνων που έτρεμαν μήπως οι μέρες του Πάσχα φέρουν έξαρση της πανδημίας εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα ειδικά στις εκκλησίες, μετά το Μεσολόγγι φαίνεται πως επιβεβαιώνονται και στο Δήμο Θέρμης και πιο συγκεκριμένα στη Ν.Ραιδεστό.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της THERMISnews.gr, στη Νέα Ραιδεστό επικρατεί αναστάτωση, καθώς μέρα με τη μέρα γίνονται γνωστά νέα κρούσματα της νόσου.  

Οπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Μακεδονία, τόσο στην περιφορά του Επιταφίου την Μ.Παρασκευή όσο και λίγες ημέρες αργότερα στην Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας (Πολιούχου της Ν.Ραιδεστού) δεν τηρήθηκαν ούτε τα μέτρα της απόστασης ούτε της μάσκας εξωτερικά της εκκλησίας με συνέπεια ενδεχομένως, η διασπορά του ιου  (απ΄όπου κι αν προερχόταν) να επιδεινωθεί. 

Στις φωτογραφίες φαίνεται συνωστισμός, ενώ οι ιερωμένοι (νομίμως) καθώς και τα παιδιά που συμμετείχαν ως εξαπτέρυγα (παπαδάκια) -εκτός ενός- δε φορούσαν μάσκες. 

Πάντως, συνεργάτης της THERMISnews.gr που παρακολούθησε τις Ακολουθίες της Μ.Εβδομάδας στον συγκεκριμένο Ι.Ναό, μας ενημέρωσε πως με εξαίρεση τις περιφορές, τηρήθηκαν και στο εσωτερικό της εκκλησίας και στον προαύλιο χώρο τα μέτρα προστασίας με αυστηρότητα, τόσο στον αριθμό των πιστών, όσο και στη χρήση μασκών. Μάλιστα, από τους υπεύθυνους του Ναού είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά και σε απόσταση πλαστικές καρέκλες για όσους υπερέβαιναν τον επιτρεπτό αριθμό στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ομως ο κόσμος στο εξωτερικό μέρος του Ναού (είτε από άγνοια είτε μη λαμβάνοντας σοβαρά τις οδηγίες) ακολούθησε όπως συνηθιζόταν και παλιότερα την περιφορά του Επιταφίου και λόγω του μεγάλου αριθμού του συνωστίσθηκε.

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο εκκλησιαζόμενοι όσο και άτομα από τον εκκλησιαστικό χώρο που συμμετείχαν στις Ακολουθίες, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον COVID-19, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας.

Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση θεωρούν πως τα ενεργά κρούσματα στο χωριό είναι πάνω από 50 και δεν αποκλείεται να ληφθούν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης στο Δήμο μας....

με πληροφορίες από makthes.gr και avgi.gr