Το υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην μεταφορά των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων για τα ζώα συντροφιάς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 68/2021 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο το επίμαχο τμήμα μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς».

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο περιορίστηκε σε μια μόλις παρατήρηση σύμφωνα με την οποία το τμήμα που μεταφέρεται «πρέπει να ενταχθεί στον οργανισμό του υπουργείου Εσωτερικών».

Με το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέρονται στο υπουργείο Εσωτερικών στο σύνολο τους οι θέσεις του προσωπικού του τμήματος.

Επιπλέον, μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.