Πού διατηρείται καλύτερα η σοκολάτα; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πού διατηρείται καλύτερα η σοκολάτα; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;



Ένα από τα αιώνια ερωτήματα, είναι το που διατηρείται καλύτερα, η αγαπημένη σε όλους, σοκολάτα. Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; Την απάντηση σε αυτό, έδωσε ο chocolatier, Λουκ Όουεν.

Ο Νεοζηλανδός ξεκαθάρισε πως οι σοκολάτες πρέπει να μένουν στο ντουλάπι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των γεύσεων. Ο ίδιος τόνισε βέβαια, ότι η ιδανική συνθήκη είναι μια μέση θερμοκρασία. Ούτε πολύ κρύο, ούτε βέβαια πολύ ζέστη. Αν για παράδειγμα το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η σοκολάτα έχει υψηλή θερμοκρασία, τότε και μόνο τότε, σύμφωνα με τον ειδικό, επιτρέπεται να την βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή όμως. Πάντα σε ένα μικρό τάπερ.

Επίσης, ο Λουκ Όουεν τονίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την τρώμε με το που την βγάλουμε από το ψυγείο. Θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μάλιστα, προέτρεψε τους λάτρεις της σοκολάτας να κάνουν ένα πείραμα. Να βάλουν δύο ίδια κομμάτια στο ψυγείο και όταν τα βγάλουν, να φάνε το ένα αμέσως και το άλλο αφότου πάρει θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να συγκρίνουν τις γεύσεις.