Ε.Ε: Προτείνει την άρση περιορισμών στα ταξίδια για πλήρως εμβολιασμένους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ε.Ε: Προτείνει την άρση περιορισμών στα ταξίδια για πλήρως εμβολιασμένους


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ελάφρυνση των περιορισμών στα ταξίδια που γίνονται τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid, κάτι που αποτελεί άλλο ένα σημάδι μιας σταδιακής επιστροφής προς την κανονικότητα τη στιγμή που οι ρυθμοί των εμβολιασμών αυξάνονται.

Τα εκτελεστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέστησαν την υποδοχή τουριστών από χώρες με σχετικά χαμηλά επίπεδα μολύνσεων καθώς και εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη – μέλη, ενώ αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε αισιόδοξος πως αυτές θα υιοθετηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

 Εάν συμβεί αυτό, οι νέες αυτές παράμετροι θα αντικαταστήσουν την απαγόρευση για τις μη – απαραίτητες μετακινήσεις στην Ε.Ε. η οποία ισχύει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. 

Σημειώνεται ότι το μπλοκ εξετάζει την εισαγωγή ενός διαβατηρίου εμβολιασμού που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί ή μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πρόσφατα αναρρώσει από τον κορωνοϊό, και έχουν συνεπώς χτίσει ανοσία.

Τα κράτη – μέλη θα πρέπει να δέχονται αποδεικτικά εμβολιασμού που να αφορούν όλα τα σκευάσματα που έχουν λάβει έγκριση εντός της Ε.Ε. – συμπεριλαμβανομένων αυτών της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca, ενώ θα πρέπει να δέχονται και αποδεικτικά από μη – ευρωπαϊκές χώρες.



MyPortal