Πώς θα κάνεις με ασφάλεια ποδήλατο στην μεγάλη πόλη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα κάνεις με ασφάλεια ποδήλατο στην μεγάλη πόλη




Ήρθε η ώρα να μάθεις μερικούς βασικούς κανόνες για να μην σε πατήσουν.

Το ξέρουμε πως το ποδήλατο είναι μία από τις πιο καλές γυμναστικές που μπορεί να κάνει κανείς αλλά όταν αυτό γίνεται μέσα στην πόλη τότε πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεχτικοί, και οι ποδηλάτες αλλά και τα αυτοκίνητα.    
Εμείς από την πλευρά των ποδηλάτων θα μιλήσουμε εδώ. Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις ποδήλατο μέσα στο χάος μίας μεγάλης πόλης; Δεν είναι πολύ σπάνιο να δούμε ατυχήματα με πρωταγωνιστές ποδήλατα.

Εμείς κάναμε μία καλή λίστα με το τι πρέπει να πρέπει να προσέξει ένας ποδηλάτης έτσι ώστε να είναι ασφαλής μέσα στην πόλη.



Δες τι πρέπει να κάνεις:




Πάρε φως. Αν κάνεις ποδήλατο το βράδυ είναι απολύτως απαραίτητο να πάρεις φως. Ακόμη και την ημέρα, ένα έντονο λευκό φως που αναβοσβήνει σε κάνει πιο ορατό. Ψάξε τα νέα φώτα LED, των οποίων οι μπαταρίες διαρκούν δέκα φορές περισσότερο. Τα καλύτερα φώτα είναι αυτά που προσαρμόζονται στο κράνος ή στο κεφάλι, γιατί μπορείς να στρέφεις το φως σου προς τον οδηγό την ώρα που τον κοιτάς




Κορνάρισε. Πάρε ένα δυνατό κουδούνι ή κόρνα και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ κάθε φορά που βλέπεις αυτοκίνητο να πλησιάζει από τα δεξιά. Αν δεν έχεις κόρνα, φώναξε "Ειιιι" Μπορεί να νιώθεις άβολα κορνάροντας ή φωνάζοντας, αλλά καλύτερα να κάνεις λίγο θόρυβο παρά να σε χτυπήσουν.



Κόψε ταχύτητα. Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις τον οδηγό στα μάτια, (ιδίως το βράδυ) κόψε ταχύτητα τόσο ώστε να μπορέσεις να σταματήσεις τελείως αν χρειαστεί. Χάνεις κάποια δευτερολεπτα αλλά είναι καλύτερο από ένα τετ α τετ με το αυτοκίνητο. Αυτό το απλό πράγμα έχει σώσει τη ζωή μου αμέτρητες φορές.






Πήγαινε πιο αριστερά. Πρόσεξε τις γραμμές Α και Β στο σχήμα. Πιθανώς έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι στην Α, κοντά στο πεζοδρόμιο, γιατί ανησυχείς μήπως σε χτυπήσουν από πίσω. Ομως κοιτα το αυτοκίνητο. Οταν ο οδηγός ελέγχει το δρόμο, δεν κοιτάζει το πεζοδρόμιο, τον ποδηλατόδρομο ή το ρείθρο του δρόμου. Κοιτάζει το ΜΕΣΟ του δρόμου αναζητώντας άλλα αυτοκίνητα. Οσο πιο αριστερά εισαι (πχ στη θέση Β) τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να σε δει το αυτοκίνητο.




Κράτα απόσταση ασφαλείας περίπου 1,2 με 1,5 μέτρο. Μια πόρτα που ανοίγει είναι επικίνδυνη ακόμη κι αν βρει μόνο στην άκρη του τιμονιού σου, γιατί μπορεί να σε στρίψει κατευθείαν πάνω στην κίνηση. 

ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΩΡΟ για να το αποφύγει. Μπορεί να μην θέλεις να είσαι στο κέντρο της λωρίδας γιατί έτσι τα αυτοκίνητα δυσκολεύονται να σε προσπεράσουν, αλλά έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να φας πορτα από παρκαρισμένο από το να σε χτυπήσει από πίσω οδηγός που σε βλέπει. 

Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να περνάς κοντά σε παρκαρισμένα, πήγαινε αργά ώστε να μπορείς να σταματήσεις απότομα και με ασφάλεια. Κοίτα μέσα στα αυτοκίνητα για να δεις αν είναι κανένας μέσα και μην σπεύδεις να συμπεράνεις ότι είναι άδεια.


NewsBomb