Εργασίες και συντήρηση της πλατείας στην Κοινότητα Περιστεράς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εργασίες και συντήρηση της πλατείας στην Κοινότητα Περιστεράς




// Ανακοίνωση

Κυριακή του Θωμά σήμερα, η πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα, χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!
Σήμερα γιορτάζουν και οι μητέρες.

Μητέρα: 

λέξη ιερή. Φορτισμένη με πολλές σημασίες, χρώματα και συναισθήματα. Σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης, φροντίδας και ζεστασιάς, δεσπόζει στην καρδιά όλων. Η πρώτη λέξη που βγαίνει από τα χείλη μας. Η μητέρα είναι η προσωποποίηση της αγάπης και της στοργής. Μιας αγάπης δίχως όρους και όρια.

Χρόνια Πολλά από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλες τις μητέρες που καταβάλουν ηρωικές, πραγματικά, θυσίες, να σταθούν με κάθε τρόπο στα παιδιά τους.

Θέλω να σας ενημερώσω για δύο θέματα μόνο, αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται η καθιερωμένη ενημέρωση.

Το μεγάλο πλατάνι που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού μας, δίπλα στην πηγή, τα τελευταία χρόνια παρουσίασε τα εξής φαινόμενο, μόλις έβγαζε τα καινούργια φύλλα του σε λίγο καιρό άρχισε να τα ρίχνει, ξεραίνονταν και έπεφταν πολύ γρήγορα, μη περιμένοντας το Φθινόπωρο όπως είναι το φυσιολογικό. 

Με πολύτιμους βοηθούς τον κ.Ανδρέα Οικονόμου, καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ και την σύζυγό του Δρ.Ελένη Μαλούπα, διευθύντρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με τους οποίους και πρώτο συζητήσαμε το θέμα, μας έστειλαν στο ινστιτούτο δασικών ερευνών για να βρούμε την άκρη. Εκεί σε συνεργασία με τον Δρ. Αβτζή Δημήτριο, αφού τους πήγαμε δείγμα από τα κλαδιά και το φύλλωμα του δέντρου, και ύστερα από αναλύσεις, διαπιστώθηκε μία ασθένεια που συνηθίζεται να προσβάλει πλατάνια και κρίθηκε απαραίτητο να ραντιστεί με το κατάλληλο φάρμακο. Αμέσως μετά ήρθα σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο πρασίνου του Δήμου μας κ.Γκιζάρη, ο οποίος μας εξασφάλισε το φάρμακο.

Με την καθοδήγηση και την μεσολάβηση όλων των παραπάνω, έφτασα στην εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ, που συνεργάζεται χρόνια με τον Δήμο και ανέλαβαν ΔΩΡΕΑΝ τον ψεκασμό του δέντρου.

Σίγουρα φέτος θα είναι καλύτερα από τις άλλες χρονιές, σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να χρειαστεί ακόμη ένα ράντισμα. Ο καιρός θα δείξει.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ.Ανδρέα Οικονόμου, την κ.Ελένη Μαλούπα, τον κ.Αβτζή Δημήτριο και τον κ.Γκιζάρη Στ καθώς επίσης και την ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ.

Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που κράτησε μήνες, από το Φθινόπωρο που μαζέψαμε δείγμα, έγιναν οι αναλύσεις, μέχρι την άνοιξη που περιμέναμε για να ραντιστεί.

Το δεύτερο θέμα είναι το πάρκο πάνω από την Κοινότητα!

Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες χτισίματος και οι ξυλουργικές εργασίες, εκτός από την είσοδο που θα γίνει στο τέλος.
Τώρα ξεκινάει η διαμόρφωση εσωτερικά! Θα πρέπει να πέσει χώμα, να γίνουν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, να κατασκευαστεί ένα υπέροχο συντριβάνι, να φυτευτούν λουλούδια δέντρα και γκαζόν και τέλος κιόσκι και παγκάκια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους αυτούς που είμαστε καθημερινά μαζί και δουλεύουμε εθελοντικά για τον τόπο μας!

Να είστε σίγουροι ότι με την ολοκλήρωση του, το χωριό μας θα αποκτήσει ένα πραγματικό στολίδι!

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής