Οι νέες ταυτότητες και οι τρεις κοινοπραξίες στην τελική ευθεία για το μεγάλο διαγωνισμό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι νέες ταυτότητες και οι τρεις κοινοπραξίες στην τελική ευθεία για το μεγάλο διαγωνισμό Υπόθεση για τρεις είναι η επόμενη φάση του διαγωνισμού που αφορά το έργο για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πέρασαν οι κοινοπραξίες:

• ΟΤΕ – Veridos Matsoukis – Byte
• Zetes – Space Hellas
• Thales – UnisystemsΕκτός έμειναν τα σχήματα της Idemia – Neurosoft και Inform – IN Groupe – Γαλλικό Τυπογραφείο.
Όσοι αποκλείστηκαν σε αυτή τη φάση έχουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης αξιολόγησης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρουν οι πληροφορίες του Moved.gr.

Τεχνική αξιολόγηση
Κριτήριο για την ανάθεση του έργου είναι η οικονομικότερη προσφορά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς. Οπότε το έργο θα ανατεθεί σε όποιο σχήμα από τα τρία που «περνάνε» στην επόμενη φάση έχει καταθέσει τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά.

Νέες ταυτότητες και διαβατήρια
To έργο, συνολικού προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, αφορά sτην προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους.

Το έργο θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη καθώς στο πλαίσιό του εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ) που αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα είναι ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μορφή πιστωτικής κάρτας
Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.


Δημήτρης Μαλλάς
moved.gr