Μετακίνηση εκτός νομού: Έτσι «ξεκλειδώνει» από την Παρασκευή – Αλλαγές στα ταξίδια με πλοίο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μετακίνηση εκτός νομού: Έτσι «ξεκλειδώνει» από την Παρασκευή – Αλλαγές στα ταξίδια με πλοίο

Θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στη μετακίνηση εκτός νομού αλλά και στα ταξίδι με πλοίο – Κικίλιας και Σκέρτσος θα κάνουν τις ανακοινώσεις

Η απελευθέρωση της μετακίνησης εκτός νομού, οι αλλαγές στα SMS και η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι τα επόμενα βήματα στην διαδικασία άρσης του lockdown που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Τετάρτη.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αφού πρώτα συνεδριάσει για το τελικό «πράσινο φως» η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.


Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού αναμένεται να υπάρξουν δύο διαφορετικές κατηγορίες:

Η πρώτη αφορά όσους θέλουν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις πληροφορίες να θέλουν να υπάρχει σύσταση για διενέργεια μοριακού ελέγχου ή self test πριν το ταξίδι, ενώ θα μπορεί να γίνεται και χρήση των βεβαιώσεων εμβολιασμού

Η δεύτερη αφορά όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε νησί και οι οποίοι, βάσει των πληροφοριών, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν PCR 72 ωρών ή αρνητικό self test πριν το ταξίδι ενώ όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ταξιδεύουν ελεύθερα.Ένα βήμα πιο κοντά, όπως έχουν δείξει κυβερνητικά στελέχη (Άδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Σταμπουλίδης) είναι και η κατάργηση των SMS στο 13033 και 13032 για το λιανεμπόριο.

Με την εξέλιξη αυτή θα σταματήσει να ισχύει και το click inside αλλά και το click away ώστε οι καταναλωτές να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους μολονότι θα παραμείνει ο περιορισμός για τον αριθμό των ατόμων μέσα στα εμπορικά καταστήματα.

Σχετικά με το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αυτό αναμένεται να ξεκινά τα μεσάνυχτα ή και μισή ώρα αργότερα συμπαρασύροντας έτσι και τη λειτουργία της εστίασης, η οποία θα παραμένει ανοιχτή ένα τέταρτο πριν την έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το σχέδιο για τον τουρισμό

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αναρτάται σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, ώστε εν συνεχεία οι αρχές να αποφασίζουν τη διενέργεια ή όχι rapid test.

Ο χάρτης των ανοιγμάτων έχει ως εξής:


Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν:
  • ο τουρισμός
  • οι υπερτοπικές μετακινήσεις
  • τα μουσεία

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν:
  • παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • εργαστήρια ΙΕΚ και κολλέγια
  • σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
  • ωδεία

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θέατρα και επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθιστούς, με ποσοστό πληρότητας 50%.


Newsbomb.gr.