Εργασίες καθαρισμού του δασοκτήματος Ισενλή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εργασίες καθαρισμού του δασοκτήματος Ισενλή



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:
 
Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο δασόκτημα ΙΣΕΝΛΗ του δήμου Θέρμης οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το περασμένο μήνα. 

Οι εργασίες υλοτόμησης γίνονται από την “ALFAWOOD GROUP Α.Ε.Β.Ε ” και Δασικούς Συνεταιρισμούς. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται υλοτομήσεις στο τμήμα 2 και 10 του δασοκτήματος ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν και στο τμήμα 9.

Με τις συγκεκριμένες υλοτομικές εργασίες, πραγματοποιείται απομάκρυνση όλων των δέντρων τα οποία έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο, με ταυτόχρονή διενέργεια καλλιεργητικών παρεμβάσεων με εξευγενιστικές αραιώσεις και επιλεκτικές αραιώσεις, για τη βελτίωση της μορφής και της δομής του δασοκτήματος ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η προσβολή από το καταστρεπτικό έντομο.

Η έκτακτη κάρπωση με την υλοτόμηση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων πεύκων κρίνεται απολύτως αναγκαία για την προστασία του δάσους και θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στις υπόλοιπες δημοτικές δασικές εκτάσεις.