Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες από σήμερα Σάββατο – Το αυστηρό πρωτόκολλο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες από σήμερα Σάββατο – Το αυστηρό πρωτόκολλο



Υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του κορωνοϊού ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες από σήμερα Σάββατο 8 Μαΐου.

Οι οδηγίες που θα εφαρμοστούν και φέτος προβλέπονταν ήδη από πέρσι στη σχετική ΚΥΑ και οι επιχειρηματίες έχουν σπεύσει να τις υλοποιήσουν προκειμένου να είναι έτοιμοι για να λειτουργήσουν σήμερα.

Έτσι, οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ομπρέλα επιτρέπεται να κάθονται 2 άτομα, εκτός και εάν πρόκειται για οικογένεια.

Ακόμη, στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί διάδρομοι, πάνω στους οποίους θα μπορούν να κινούνται οι λουόμενοι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι μεταξύ τους αποστάσεις.

Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση για χρήση αντισηπτικών, καθώς και επισταμένης απολύμανσης πριν τη χρήση της ξαπλώστρας από λουόμενους.


Υποχρεωτικά θα είναι τα self test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους, ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης δεν επιτρέπεται η μουσική.

Οι πολίτες για την μετάβασή τους στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6.