Θέρμη: Αυτοκινητοπομπή - Πορεία κατά τη καύσης απορριμμάτων από το ΙΚΕΑ μέχρι τη Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Αυτοκινητοπομπή - Πορεία κατά τη καύσης απορριμμάτων από το ΙΚΕΑ μέχρι τη Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης

 


Σήμερα Κυριακή στις 11:00 το πρωί, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια Στην Καύση Απορριμμάτων
 διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από το ΙΚΕΑ και θα καταλήξουν μέσω της Θέρμης στον Αγ.Αντώνιο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό για ανέγερση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε ανάρτησή της η ΕΑΘΕΣΚΑ, «Νέα μαζική εξόρμηση την Κυριακή 23 Μάη (11π.μ., από τη στάση λεωφορείων ΙΚΕΑ) στη Θέρμη και την περιοχή Αγ. Αντωνίου, όπου κυβέρνηση και Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας επιδιώκουν να κατασκευάσουν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) για να προωθήσουν την καταστροφική για το περιβάλλον και επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας Καύση Απορριμμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ Μ.Ε.Α. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!»ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
και φωτό από την τελευταία κινητοποίηση:


Νέα μαζική και δυναμική αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μάη, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης κατά της Καύσης Απορριμμάτων, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου "Φίλοι της Γης" και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το Δημαρχείο Παύλου Μελά και περνώντας μέσα από την Ευκαρπία έφτασε και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την πύλη της τσιμεντοβιομηχανίας "ΤΙΤΑΝ", η οποία έχει ήδη πάρει άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την καύση απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF. Στη συνέχεια, μετά από δυο στάσεις στις πλατείες Λαγκαδά και Ασσήρου όπου έγιναν ανακοινώσεις ενημέρωσης των κατοίκων και μοιράστηκε σχετικό υλικό, η αυτοκινητοπομπή έφτασε στην πύλη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λίγες εκατοντάδες μέτρα δηλαδή από τον χώρο όπου κυβέρνηση και Περιφέρεια επιδιώκουν να στήσουν την φαραωνικών διαστάσεων Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων για την παραγωγή SRF-RDF. Στην σύντομη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε εκεί, εκπρόσωποι των διοργανωτών καθώς και ο περιφερειακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι από από διάφορους Δήμους που παραβρίσκονταν κατάγγειλαν την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και δήλωσαν την κοινή απόφαση συνέχισης και έντασης του αγώνα για την ανατροπή της.

Αν κυβέρνηση και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δηλώθηκε, προκλητικά αδιαφορούν μέχρι τώρα για την καθολική αντίδραση των κατοίκων του Λαγκαδά, της Θέρμης κι όλης της Θεσσαλονίκης για τα καταστροφικά για το περιβάλλον και επικίνδυνα για τη ζωή μας έργα, όπως οι Μ.Ε.Α. Μαυροράχης και Αγ. Αντωνίου και η καύση των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και όπου αλλού...

Αν με την πολιτική τους μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ενεργοβόρων βιομηχανιών και της "βιομηχανίας των απορριμμάτων" εξυπηρετούν...

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στην καταστροφική για την υγεία και τη ζωή μας, για το περιβάλλον και τον τόπο καύση απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α.!

Από τον Βόλο ως τη Θεσσαλονίκη, το Αλιβέρι την Αττική κι όπου αλλού, φραγμό στα σχέδιά τους θα στήσουμε, την πολιτική τους θα ανατρέψουμε!!!

Στις επόμενες ημέρες
διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 20 Μάη 8μ.μ.

(6) Οι επιπτώσεις της καύσης των απορριμμάτων στο περιβάλλον, την υγεία, την κοινωνία και η εναλλακτική | Facebook
εξόρμηση-αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης, την Κυριακή 23 Μάη (11π.μ., στάση λεωφορείων ΙΚΕΑ)
εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές και τα γύρω χωριά

και κορύφωση με την

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων και τις Μ.Ε.Α.

Σάββατο 29 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο


φωτο από kinimatorama.netΔεν υπάρχουν σχόλια