Λειτουργία Τοπικής Διεύθυνσης Ε΄ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θέρμη. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λειτουργία Τοπικής Διεύθυνσης Ε΄ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θέρμη.


Σημεία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ πρόκειται να λειτουργήσει στη Θέρμη και στο Λαγκαδά η Διοίκηση του φορέα, κίνηση που έρχεται ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Επαρχίας Λαγκαδά. 

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης,
κ
. Τσακλόγλου γνωστοποιεί ότι όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη, σύμφωνα με την περ. ε της παρ. 2 του άρθρου 34 του Προεδρικού Διατάγματος 8/2019, προβλέπεται η λειτουργία της Τοπικής Διεύθυνσης Ε΄ Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θέρμη

Για τον Λαγκαδά, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώνει τον κ. Καράογλου ότι πρόθεση της Διοίκησης του e–ΕΦΚΑ είναι η λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά. Και αυτό, διότι για να μπορέσει να συσταθεί οργανική μονάδα επιπέδου Διεύθυνσης ή Τμήματος θα πρέπει να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα του φορέα. 

Επιπρόσθετα ο κ. Τσακλόγλου επισημαίνει ότι η Διοίκηση του e–ΕΦΚΑ καταβάλλει προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του φορέα με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης των πολιτών, διευρύνοντας τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητατων υπηρεσιών, προκειμένου να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών. 

Με τον τρόπο αυτόν, όπως εξηγεί, θα περιοριστεί η ανάγκη προσέλευσής τους για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους στις τοπικές υπηρεσίες και θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης. Σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι «ο κ. Τσακλόγλου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των πολιτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Επαρχίας Λαγκαδά για την ευχερέστερη εξυπηρέτηση τους από τον ΕΦΚΑ. 

Οι δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με τη λειτουργία σημείων εξυπηρέτησης στη Θέρμη και το Λαγκαδά για τους ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, βελτιώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η Κυβέρνηση προσφέρει άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αναβαθμίζοντας με ανάλογες κινήσεις τη σχέση εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας με τις δημόσιες υπηρεσίες».

Δείτε σχετικά:

Πρόταση Καράογλου για κατάστημα ΕΦΚΑ στη Θέρμη. Θα εξυπηρετεί τους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια