Γιατί μπορεί ο καφές να σου μυρίζει δυσάρεστα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί μπορεί ο καφές να σου μυρίζει δυσάρεστα


Ο καφές αποτελεί πολύ αγαπημένο ρόφημα για πολλούς ειδικά τα πρωινά. Μια συνήθεια που δεν αποχωρίζονται για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που συμβαίνει κάτι διαφορετικό ακόμη κι όταν απλώς μυρίζουν καφέ… Μιλάμε για όλους όσους δε θέλουν να μυρίζουν καφέ ή πιο συγκεκριμένα τους εκνευρίζει αυτή η μυρωδιά. Και μπορεί να σου φαίνεται παράξενο πιθανοί λόγοι κρύβονται πίσω από την δυσαρέσκεια στην μυρωδιά του καφέ.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο National Geographic, οι άνθρωποι που απωθούνται από τη μυρωδιά του καφέ μπορεί να συσχετίζουν το συγκεκριμένο ρόφημα με τις αρνητικές επιπτώσεις του στο σώμα.

 Ο ερευνητής της καφεΐνης Astrid Neglig εξήγησε ότι «η πρόσληψη καφεΐνης ποικίλλει στον καθένα από εμάς», και θα μπορούσε να συνδεθεί με το γεγονός ότι «ορισμένα άτομα βιώνουν παρενέργειες όπως άγχος, ταχυκαρδία και νευρικότητα μετά την πρόσληψη καφεΐνης». 

Η άμεση δυσαρέσκεια στη μυρωδιά του καφέ μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματος να τον συνδέσει με τις δυσμενείς επιπτώσεις της καφεΐνης.